Rusija

Ukrajinci udarili na Donjeck: Tri osobe poginule, osam povređeno u napadu na restoran

Jedna od američkih raketa HIMARS pogodila je sam restoran, a druga je oštetila krov nedovršene zgrade u blizini, rekao je lider DNR Denis Pušilin
Ukrajinci udarili na Donjeck: Tri osobe poginule, osam povređeno u napadu na restoran© Maksim Konstantinov/Global Look Press

U udaru Oružanih snaga Ukrajine na restoran u Donjecku, poginula su tri civila, a osam je povređeno, među kojima je i dete, naveo je lider DNR Denis Pušilin.

"U napadu na restoran "Paradiz" u Kirovskom okrugu, u Donjecku, ubijena su tri civila: žena (radnica restorana) i dva muškarca (posetioci). Trenutno imamo osam povređenih: devojčicu rođenu 2012, muškarce rođene 1979, 1984, 2003, 2005. i žene rođene 1986, 1988, 1980 godine", napisao je Pušilin na Telegramu.

Prema njegovim rečima, jedna od američkih raketa HIMARS je pogodila sam restoran, a druga je oštetila krov nedovršene zgrade u blizini.

Kako je saopštilo predstavništvo DNR, u protekla 24 časa Oružane snage Ukrajine su 14 puta gađale teritoriju republike, ispalivši 39 jedinica različite municije.

Oštećeno je 17 stambenih objekata, a ukrajinske oružane snage svakodnevno pokušavaju da napadnu ciljeve u ruskim regionima.

Ruske snage protivvazdušne odbrane redovno obaraju neprijateljske bespilotne letelice i rakete.

image