Rusija

Rusi oborili ukrajinske dronove i dve rakete: Sprečen napad kod Belgoroda, Moskve i Brjanska

Sistemi PVO Oružanih snaga Rusije oborili su pet neprijateljskih dronova, ali su se u Kurskoj oblasti tri kuće zapalile, nakon što je ukrajinski dron ispustio eksplozivne naprave
Rusi oborili ukrajinske dronove i dve rakete: Sprečen napad kod Belgoroda, Moskve i BrjanskaGetty © Danylo Antoniuk/Anadolu

Neprijatelj je protekle noći pokušao da izvede niz terorističkih napada na teritoriji Ruske Federacije, ali su ruske snage to sprečile, oborivši dronove i rakete kijevskog režima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski PVO sistemi uništili su dve granate višecevnog raketnog sistema "Olga" iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pokušaj Kijeva da izvrši teroristički napad je sprečen oko 9.30, precizirali su u ruskom Ministarstvu.

Eliminisane su i tri bespilotne letelice iznad Brjanske, jedna iznad Moskovske i jedna iznad Belgorodske oblasti.

Pritom, kako javlja guverner Kurske oblasti Roman Starovojt, neprijatelj je tokom noći dronovima napao Tjotkino.

"Tri kuće su se zapalile, nakon što je dron ispustio eksplozivne naprave. Niko od ukućana nije povređen. Požare su ugasile vatrogasne ekipe i dobrovoljna vatrogasna jedinica", naveo je guverner Starovojt.

Ukrajinske trupe, u nedostatku realnog uspeha na frontu, redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, napadaju dronovima i sprovode sabotaže, međutim Oružane snage Rusije suzbijaju njihove akcije.

image