Rusija

Sprečen napad Ukrajine na Rusiju: Oboreno devet američkih ATACMS raketa i 61 dron

Ukrajinska vojska je sinoć pokušala da napadne Krasnodarski kraj koristeći čak 57 dronova, zatim Krim američkim raketama i dronom, kao i Belgorodsku oblast, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane
Sprečen napad Ukrajine na Rusiju: Oboreno devet američkih ATACMS raketa i 61 dronGetty © Kostiantyn Liberov/Libkos

Oružane snage Ukrajine pokušale su tokom noći da napadnu brojne civilne objekte na teritoriji Ruske Federacije uz pomoć američkih operativno-taktičkih raketa i ukrajinskih dronova, ali ruski sistemi PVO su sprečili sve terorističke akcije kijevskog režima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Oboreno je devet ATACMS raketa i čak 61 dron iznad teritorije Rusije, navodi se u saopštenju.

Preciznije, iznad Krima je oboreno devet ATACMS raketa i jedan dron, iznad Belgorodske oblasti su oborena tri drona, dok je 57 dronova uništeno iznad Krasnodarskog kraja.

Ukrajinske trupe, budući da nemaju uspeha na frontu, redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, napadaju dronovima i sprovode sabotaže, ali Oružane snage Rusije suzbijaju njihove akcije.

Kako bi zaštitila pogranične oblasti i svoje građane od stalnih napada sa ukrajinske strane, Rusija će formirati "sanitarnu zonu", tj. bezbednosnu zonu na teritoriji Ukrajine sa koje neprijateljska vojska neće moći da dobaci do ruskih granica, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

image