Rusija

U Marijupolju obeležena godišnjica oslobođenja grada

Već dve godine, zahvaljujući našim vojnicima, stanovnici Marijupolja mogu mirno da žive u svom rodnom gradu, navode iz Mlade garde
U Marijupolju obeležena godišnjica oslobođenja gradawww.globallookpress.com © Павел Кашаев

Aktivisti Mlade garde, omladinska organizacija partije Jedinstvena Rusija, razvili su Zastavu pobede u Marijupolju na godišnjicu oslobođenja ovog grada od ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu omladinske organizacije.

"Mlada garda Jedinstvene Rusije je na godišnjicu oslobođenja Marijupolja, zajedno sa lokalnim stanovništvom, razvila zastavu pobede u gradu", piše u saopštenju.

Aktivisti su čestitali veteranima i odali počast stanovnicima grada koji su poginuli i nestali tokom Velikog otadžbinskog rata.

"Od prvih dana Specijalne vojne operacije, naši volonteri su bili u Marijupolju. Videli smo sve zločine koje su ukrajinski nacisti počinili nad ovim gradom i njegovim stanovnicima. Već dve godine, zahvaljujući našim vojnicima, stanovnici Marijupolja mogu mirno da žive u svom rodnom gradu: nose Georgijevske lente i govore svoj maternji jezik - ruski. Danas smo građanima grada čestitali ovaj značajan datum", navode iz Mlade garde.

image