Rusija

Putin o ruskoj ekonomiji: Ostvarićemo najambicioznije ciljeve

Predsednik Rusije je na sastanku nadzornog odbora Agencije za strateške inicijative
Putin o ruskoj ekonomiji: Ostvarićemo najambicioznije ciljeve© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Potrebno je koordinisano delovanje svih nivoa vlasti i učešće čitavog društva kako bi Rusija realizovala i uspešno odgovorila na spoljne izazove, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku nadzornog odbora Agencije za strateške inicijative.

"Što efikasniji budemo, to će našim neprijateljima teže biti da nas u nečemu ograniče", rekao je ruski predsednik i naveo da će se sva efikasna rešenja uzimati u obzir.

Rusija će rešiti najambicioznije zadatke i osiguraće blagostanje ekonomije i ruskih porodica, ukoliko i dalje bude otvarala nove mogućnosti za svoje naučne i proizvodne kolektive, kao i za inženjerske, industrijske i kreativne timove, ali i volonterske ekipe i nevladine organizacije, objasnio je ruski predsednik.

Ruski predsednik je poručio Agenciji da aktivnije razvija međunarodna partnerstva, da učestvuje u promociji najboljih ruskih proizvoda, brendova i projekata u svetu, a ruskoj Vladi i ministarstvima poručio je da sarađuju sa Agencijom u svim pravcima njenog delovanja.

Jedna od glavnih zadataka Agencije je podrška perspektivnih inicijativa u društvenoj, poslovnoj i naučno-tehnološkoj sferi, naveo je Putin.

Potom je predložio da se razvija saradnja sa prijateljskim državama i onima koji žele da rade sa Moskvom, te tako, zajedničkim snagama, stvoriti proizvode i inovacije koje su potrebne građanima i privredama tih zemalja.

"Mnoge domaće kompanije su već lideri u određenim naprednim oblastima", naglasio je Putin.

Prema rečima ruskog lidera, rukovodioci projekata koji su od velikog značaja i važnosti za državu i društvo zaslužuju posebnu pažnju i zato bi trebalo da im se na godišnjem nivou dodeljuju posebne nagrade Agencije.

image