Rusija

Putin s predsednikom Bolivije: Pozdravljamo vaš stav prema Moskvi (VIDEO)

Lider Bolivije je na sastanku na marginama SPIEF-a zahvalio ruskom predsedniku na podršci i realizaciji niza zajedničkih projekata sa Rusijom
Putin s predsednikom Bolivije: Pozdravljamo vaš stav prema Moskvi (VIDEO)www.globallookpress.com © Russia's presidential press ser/XinHua

Trgovinski promet između Ruske Federacije i Bolivije je i dalje mali, ali sa tendencijom rasta, a za to postoje interesantne oblasti, uključujući i visoke tehnologije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Bolivije Luisom Albertom Arse Katakorom.

"Bilateralni odnosi Rusije i Bolivije razvijaju se na čvrstim osnovama. Pozdravljamo kontinuitet političkog kursa bolivijskog rukovodstva prema Moskvi", kazao je Putin.

Lider Bolivije je na sastanku na marginama SPIEF-a zahvalio Putinu na podršci i realizaciji niza zajedničkih projekata sa Rusijom.

"Hvala vam za svu podršku prijateljske ruske vlade, koja je realizovala nekoliko projekata, kao što je centar za nuklearna istraživanja i tehnologije", naveo je Arse Katakor.

Naime, u petak, 7. juna, šef bolivijske države će zajedno sa ruskim predsednikom govoriti na plenarnoj sednici Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

Bolivijski predsednik je uoči posete Sankt Peterburgu najavio da ide u Rusiju radi jačanja bilateralnih odnosa u trgovini i energetici.

image