Rusija

Medvedev: Svaki neprijatelj Amerike je naš prijatelj

Moskva bi mogla da promeni svoju spoljnu politiku i da šalje oružje regionima koji ratuju protiv njenih neprijatelja, naveo je bivši predsednik i poručio "neka osetljivi objekti država koje snabdevaju Kijev oružjem gore u paklenom plamenu"
Medvedev: Svaki neprijatelj Amerike je naš prijateljwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Svako kome je Amerika neprijatelj, Rusija mu je prijatelj, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući predlog predsednika RF Vladimira Putina da se rusko oružje šalje u regione koji ratuju protiv zemalja koje snabdevaju Kijev oružjem.

"Predsednik Rusije je juče prvi put predložio slanje ruskog naoružanja u regione koji su u ratu sa državama koje snabdevaju Ukrajinu oružjem, tj. onim silama koje su u konfliktu sa Amerikom i NATO državama", naveo je Medvedev na Telegramu.

Prema rečima Medvedeva, to bi bila značajna promena u spoljnoj politici Rusije.

"Do sada su Amerikanci i njihovi evropski slinavi psi govorili da imaju pravo da isporučuju bilo koje oružje Ukrajini, neprijatelju Moskve, a da niko na svetu ne može da pomaže Rusiji", naveo je Medvedev.

Poručuju da će uništiti Rusiju na svaki mogući način, ali da niko ne sme da se usudi da snabdeva Ruse oružjem za odbranu zemlje, pojasnio je Medvedev.

"Neka SAD i njihovi saveznici sada osete direktnu primenu ruskog oružja koje bi protiv njih koristile treće države", poručio je Medvedev.

Regioni u koje bi Rusija mogla da isporuči svoje oružje namerno nisu navedeni, ali bi to mogla da bude bilo koja država koja Ameriku i njene ortake smatra svojim neprijateljima, navodi Medvedev i precizira:

"Bez obzira na politička uverenja i međunarodno priznanje. Svi kojima su SAD neprijatelj – nama su prijatelji", naveo je Medvedev.

"Neka još uvek neimenovani 'regioni' primenjuju rusko oružje što destruktivnije za njihove i naše protivnike. I neka 'osetljivi objekti država koje snabdevaju Kijev oružjem' gore u paklenom plamenu. Nek gore zajedno sa  onima koji ih kontrolišu", poručio je Medvedev.

A Rusija će se, prema njegovim rečima, "radovati uspešnim udarima ruskim oružjem na naše zajedničke neprijatelje".

 

image