Rusija

Sutra na SPIEF: Skot Riter na RT panelu "Imperija zla: Da li je Zapad uspeo da demonizuje Rusiju?"

Među učesnicima sesije, pored Ritera, učestvovaće bivša Bajdenova pomoćnica , bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl i američki politički analitičar i bloger Džekson Hinkl
Sutra na SPIEF: Skot Riter na RT panelu "Imperija zla: Da li je Zapad uspeo da demonizuje Rusiju?"www.globallookpress.com © Jaap Arriens/ZUMAPRESS.com

RT sutra organizuje sesiju u okviru Sankt Peterburškog Međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF) pod nazivom "Imperija zla: Da li je Zapad uspeo da demonizuje Rusiju?", na kojoj će, između ostalih, učestvovati i bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Među govornicima će biti i bivša pomoćnica američkog predsednika Tara Rid koja je 2020. godine u javnost izašla sa optužbama da ju je Bajden, tada senator, seksualno napastvovao 1993, kada je radila kao njegov pomoćnik. Ona trenutno živi u Rusiji kao azilant.

Učestvovaće i bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl, sada šefica Centra G.O.R.K.I. na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, kao i voditelj Aleksandar fon Bizmark i bloger Džekson Hinkl.

RT je ranije potvrdio da će bivši marinac i inspektor UN za oružje Skot Riter ipak učestvovati na SPIEF-u.

"Razočaranje koje sam osetio kada me je moja (američka) vlada lišila mogućnosti da lično dođem u Sankt Peterburg je bilo veliko. Međutim, zahvaljujući čudima moderne tehnologije, moj glas neće zaglušiti oni koji se ne slažu sa porukama koje ona prenosi", rekao je Riter.

image