Svet

Tara Rid za Takera Karlsona: Mediji poput "Njujork tajmsa" rade za američku imperiju

Prva reakcija na njene optužbe da ju je Džozef Bajden seksualno napastvovao je bila medijska hajka, rekla je bivša pomoćnica aktuelnog predsednika SAD
Tara Rid za Takera Karlsona: Mediji poput "Njujork tajmsa" rade za američku imperijuGetty © Chip Somodevilla/Getty Images

Mediji poput "Njujork tajmsa" rade za "američku imperiju", poručila je saradnica RT i bivša pomoćnica aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena u intervjuu za Takera Karlsona.

Ridova je 2020. godine u javnost izašla sa optužbama da ju je Bajden, tada senator, seksualno napastvovao 1993. kada je radila kao njegov pomoćnik i trenutno živi u Rusiji kao azilant.

Kada je iznela svoje optužbe, "prvi odgovor" demokratskih struktura bio je da je označe kao "ruskog špijuna", kako putem članaka objavljenim u medijima poput "Njujork tajmsa", tako putem bivših zaposlenih u administraciji Baraka Obame, kaže Ridova i navodi da čak nisu ni pokušali da negiraju njene optužbe.

Napadi su postali "subverzivniji" nakon što su republikanski kongresmeni Met Gec i Mardžori Tejlor Grin tražili da svedoči na panelu uzbunjivača. Tada su počele pretnje smrću, teško joj je bilo da nađe posao, a njena reputacija je uništena, kaže ona.

Ridova, koja kaže da je dugi niz godina bila demokrata iz ubeđenja i da je pre Bajdena radila za bivšeg ministra odbrane SAD i šefa CIA, demokratu Leona Panetu, tvrdi da nikada nije počinila nikakav zločin, da nije bila ruski špijun, već da je samo htela da iznese istinu o Bajdenu, "istinu o korupciji", i da je upozoravala da će Bajden zaratiti s Rusijom ako bude izabran za predsednika SAD.

"I nisam htela da ućutim", dodaje ona.

Ridova navodi da su joj tokom kratkog boravka u Moskvi uzbunjivači javili da se protiv nje sprema optužnica za navodno kršenje Zakona o registraciji stranih agenata (FARA) i kršenje sankcija nakon što je dala intervju za ruski "Kanal 1", koji je pod američkim sankcijama.

Ona dodaje da ju je i neimenovani američki kongresmen sa Floride koji sedi u Odboru za obaveštajne poslove upozorio da je zabrinut za njenu ličnu bezbednost, i savetovao je da ostane u Moskvi. 

Ridova, koja se tuži sa Ministarstvom pravde SAD i FBI, kaže da ni "Mi tu" pokret nije pritekao u pomoć, za razliku od drugih žena koje su u javnost izlazile sa optužbama za seksualno zlostavljanje.

"Ja neću dobiti 83 Miliona dolara kao E. Džin Kerol, niti liniju parfema kao Stormi Denijels (koje su optužile Trampa za isto), niti će me mediji poštovati kao što su poštovali te žene samo zato što su optužile republikanca", kaže Ridova.

Ona navodi da je propustila ceremoniju diplomiranja svoje ćerke, a da će propustiti i njeno venčanje, ali ne namerava da odustane od svojih stavova.

"Želim da Džo Bajden odgovara. On mi je oduzeo godine života, trostruko mi je uništio život", kaže Ridova. 

image