Rusija

Moskva: Rad kancelarije ambasade RF u Banjaluci doprineće daljem razvoju saradnje sa Srpskom

Partnerski odnosi između Rusije i Republike Srpske zasnovani na uzajamnom poštovanju, težnji ka unapređenju saradnje, bliskosti stavova prema aktuelnim međunarodnim pitanjima sada su u usponu, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Moskva: Rad kancelarije ambasade RF u Banjaluci doprineće daljem razvoju saradnje sa Srpskom© Ulf Mauder/picture alliance via Getty Images

Partnerske veze između Rusije i Republike Srpske sada su u usponu, a otvaranje kancelarije ambasade Rusije u Banjaluci samo će ih dodatno ojačati, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Partnerski odnosi između Rusije i Republike Srpske zasnovani na uzajamnom poštovanju, težnji ka unapređenju saradnje, bliskosti stavova prema aktuelnim međunarodnim pitanjima sada su u usponu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, rad kancelarije ambasade u Banjaluci doprineće daljem razvoju saradnje koja će biti od obostrane koristi i jačanju prijateljstva između naroda dve zemlje.

Podsećamo, ranije danas u Banjaluci je svečano otvorena Kancelarija Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Na svečanoj ceremoniji obratio se ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, a ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se putem video-linka.

image