Rusija

Putin: Praznik Dan Rusije je simbol neraskidivosti puta naše otadžbine

Cela naša zemlja, ceo naš multinacionalni narod podržava naše heroje Specijalne vojne operacije, poručio je ruski predsednik na ceremoniji uručenja nagrada Herojima rada i laureatima državnih nagrada za 2023. godinu
Putin: Praznik Dan Rusije je simbol neraskidivosti puta naše otadžbine© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Dan Rusije se obeležava sa poštovanjem prema zemlji, njenoj vekovnoj istoriji, zavetu naših predaka i njihovim pobedama, koji predstavlja simbol neraskidivosti puta naše otadžbine, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji uručenja nagrada Herojima rada i laureatima državnih nagrada za 2023. godinu.

"U teškim vremenima za zemlju, Ruse ponovo ujedinjuje patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine. Cela naša zemlja, ceo naš multinacionalni narod podržava naše heroje Specijalne vojne operacije", poručio je Putin.

Ruski predsednik je dodao da se slava i suverena moć drevne Rusije razvijala i jačala tokom najvećih epoha Moskovskog carstva, Ruskog carstva i Sovjetskog Saveza.

"I sve ove etape su jedna neraskidiva celina sa modernom Rusijom. Stoga smatram neophodnim i istorijski ispravnim obeležavanje Dana Rusije kao simbola neraskidivosti hiljadugodišnjeg puta naše otadžbine", naglasio je ruski predsednik.

Dodao je da su očuvanje i razvoj glavni zadaci sa kojima se suočava ruska kultura, napomenuvši da je današnja nauka osnova za rešavanje mnogih problema.

"Samo zajedno možemo rešiti velike zadatke koji stoje pred Rusijom, a primer talentovanih, pametnih, uspešnih ljudi - Heroja rada i laureata državnih nagrada, koji su spremni da urade sve što je u njihovoj moći zarad opšteg dobra ovde igra ogromnu ulogu", naveo je Putin.

Prema njegovim rečima, takva uključenost u sudbinu otadžbine, privrženost svom pozivu, sposobnost da neumorno idete napred je karakteristična za svakog od njih.

Putin je na kraju ceremonije rekao da je zadatak državnih organa da se ne mešaju u ljude poput dobitnika nagrade, jer oni određuju razvojnu agendu Rusije, i to u svim oblastima.

image