Rusija

Antonov: Nisu uspeli da izoluju Rusiju, najveći deo sveta nije podržao sankcije

Imamo veliki broj istomišljenika koji nastoje da vode nezavisnu politiku, u skladu sa njihovim nacionalnim interesima, kaže ruski ambasador u SAD
Antonov: Nisu uspeli da izoluju Rusiju, najveći deo sveta nije podržao sankcijewww.globallookpress.com © MFA Russia

Rusija nikome ne preti, a pokušaji neprijateljskih zemalja da postignu njenu međunarodnu izolaciju su propali, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

"Ruska Federacija se razvija kao miroljubiva zemlja. Mi nikome ne pretimo. Ipak, borili smo se i borićemo se protiv neokolonijalizma, protiv podele međunarodne zajednice na izabrane i odbačene, 'bašte koja cveta' i 'džungle', pokušaja zapadne manjine da ugnjetava male i mlade države. Propali su pokušaji protivnika Rusije da postignu međunarodnu izolaciju naše zemlje. Brojni gosti na ovom prijemu su dokaz za to", rekao je Antonov, povodom jučerašnjeg obeležavanja Dana Rusije u ruskoj ambasadi u Vašingtonu.

On je podsetio da se najveći broj zemalja sveta nije pridružio sankcijama i da pokazuje da je spreman da jača saradnju sa Moskvom. 

"Imamo veliki broj istomišljenika koji nastoje da vode nezavisnu politiku koja zadovoljava (njihove) nacionalne interese. Nećemo da se namećemo kao partneri. Rusija je otvorena za pošten i ravnopravan dijalog ako i kada Amerikanci budu spremni za to. Ipak, na nametnutu nam konfrontaciju odgovorićemo adekvatno i odlučno", poručio je ruski ambasador.

image