Rusija

Medvedev o novim sankcijama: Oko za oko – zub za zub!

Ne treba da poštujemo bilo kakva pravila u odnosu prema neprijatelju! Neka im se sve u potpunosti vrati za štetu koju su naneli Rusiji i to što je moguće bolnije, oštro je poručio Dmitrij Medvedev povodom jučerašnje vesti da su SAD ponovo uvele sankcije protiv Moskve
Medvedev o novim sankcijama: Oko za oko – zub za zub!Getty © Epsilon / Stringer

Rusija treba da nanese maksimalnu štetu zemljama koje su joj uvele sankcije – SAD i njihovi saveznici pokrenuli su rat bez pravila protiv Rusije, tako i da ruska strana ne treba da poštuje nikakva pravila protiv neprijatelja, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Kako reagovati? Već sam jednom govorio o tome, ali vredi ponoviti. Svakodnevno moramo nastojati da nanesemo maksimalnu štetu onim zemljama koje su uvele ova ograničenja našoj zemlji i svim našim građanima. Da im učinimo štetu u svemu u čemu možemo – njihovim ekonomijama, njihovim institucijama i njihovim vladama, njihovim građanima i sigurnosti u sutrašnjicu. Da bismo to uradili, moramo da nastavimo da tražimo kritične slabosti njihovih ekonomija i da ih gađamo u svim oblastima. Treba da im nanesemo štetu u svim mestima, da parališemo rad njihovih kompanija i državnih organa. Da pronađemo probleme u njihovim najvažnijim tehnologijama i da ih bez milosti napadamo. Da bukvalno uništimo njihovu energetiku, industriju, prevoz, bankarske i socijalne usluge. Da ih plašimo neminovnim kolapsom čitave kritički važne infrastrukture", napisao je Medvedev na Telegramu. 

"Boje se da naše oružje ne damo neprijateljima zapadnog sveta? Onda treba da im (neprijateljima Zapada) damo sve moguće vrste naoružanja, osim nuklearnog (za sada)!", istakao je on.

"Boje se anarhije i eksplozije kriminala u velikim gradovima? Moramo pomoći da se dezorganizuje njihova vlast na nivou opština! Plaše se rata u svemiru? To znači da će i njega dobiti. Neka im sve stane, sve se pokvari, neka im ode sve dođavola! Da li se plaše eksplozija u društvu? Hajde da im ih priredimo! Sve najzloslutnije noćne more treba da ubacimo u njihovu medijasferu. Ne treba više da štedimo njihovu psihu! Neka drhte u svojim udobnim domovima, neka se tresu ispod ćebadi! Da li viču o tome da se koristimo lažnim vestima? Hajde da im pretvorimo život u potpunu ludu noćnu moru u kojoj neće moći da razlikuju plod divlje mašte od stvarnosti", napisao je dalje bivši predsednik Rusije.

"I ne treba da poštujemo bilo kakva pravila u odnosu prema neprijatelju! Neka im se sve u potpunosti vrati za štetu koju su naneli Rusiji i to što je moguće bolnije! Tome svako može da doprinese!

Zapamtite: 

Quid pro quo!

Tit for tat! 

Prelom za prelom, oko za oko, zub za zub; kao što je naneo štetu..., tako se i njemu mora učiniti

(Lev 24:20)", zaključio je Dmitrij Medvedev.

image