Rusija

Upozorenje Medvedeva: U slučaju udara SAD na ruske položaje, to bi bio početak trećeg svetskog rata

Uzimajući u obzir da je i Poljska zainteresovana da na svojoj teritoriji razmesti taktičko nuklearno oružje i Varšava će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela
Upozorenje Medvedeva: U slučaju udara SAD na ruske položaje, to bi bio početak trećeg svetskog rataGetty © Sean Gallup / Staff

Poljska treba da zna da bi američki napadi na ruske položaje u Ukrajini značili početak trećeg svetskog rata, a ni Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj deo "radioaktivnog pepela", upozorava danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. 

Komentar Medvedeva je usledio nakon jučerašnje izjave ministra spoljnih poslova Poljske Radoslava Sikorskog, koji je za britanski "Gardijan" izjavio da ne bi bio protiv ukrajinskih napada po Rusiji uz pomoć zapadnog oružja, kao i da su SAD navodno pripretile Rusiji da će gađati njene ciljeve u Ukrajini, ukoliko Rusija pribegne nuklearnom oružju.

"Kao prvo, jenkiji do sada nisu govorili ništa slično, jer su oni oprezniji od Poljaka. Kao drugo, američki napad po našim pozicijama znači početak svetskog rata i ministar spoljnih poslova takve zemlje kao što je Poljska bi trebalo to da razume. I, kao treće, s obzirom na to da je još jedan Poljak, (predsednik Poljske) Duda, nedavno objavio da želi da u Poljskoj razmesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće biti izostavljena i sigurno će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela", napisao je Medvedev na Iksu.

"Zar je to ono što zaista želite?", upitao je bivši predsednik Rusije. 

image