Rusija

Putin razgovarao sa v.d. predsednika Irana: Moskva i Teheran nastavljaju zajedničke projekte

Mohber je čestitao Putinu i ruskom narodu Dan Rusije i zahvalio na podršci posle tragične pogibije predsednika Ibrahima Raisija
Putin razgovarao sa v.d. predsednika Irana: Moskva i Teheran nastavljaju zajedničke projekte© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa vršiocem dužnosti predsednika Irana Mohamedom Mohberom, a dvojica lidera izrazila su spremnost za razvoj saradnje, uključujući realizaciju projekata u oblasti energetike i transporta, prenosi pres-služba Kremlja.

"Na inicijativu iranske strane, Vladimir Putin je telefonom razgovarao sa v.d. predsednikom Islamske Republike Iran Mohamedom Mokhberom. Obostrano je izražen interes za dalji razvoj rusko-iranske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata u oblasti energetike i transporta", navodi se u saopštenju.

Mohber je čestitao Putinu i ruskom narodu Dan Rusije i zahvalio na podršci posle tragične pogibije predsednika Ibrahima Raisija.

"Odnosi Teherana i Moskve imaju strateški karakter i zasnovani su na nepromenljivim principima", naveo je Mohber.

Putin je poželeo uspeh Mohrebu u kampanji za predsedničke izbore koja je u toku.

Oni su razgovarali i o međunarodnim pitanjima, a posebno o ruskom predsedavanju BRIKS-u čiji je Iran postala punopravni član od 1. januara ove godine.

Ruski predsednik je čestitao muslimanima u Iranu predstojeći praznik Kurban-bajram.

image