Rusija

Medvedev: Zapad na sve načine pokušava da očuva dominaciju, ali mnogi žele u BRIKS

Zapad želi da nastavi da koristi prirodne, materijalne i druge resurse kao i do sada, ali svetu se to ne dopada, a ni nama, kaže bivši predsednik Rusije
Medvedev: Zapad na sve načine pokušava da očuva dominaciju, ali mnogi žele u BRIKSwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Nekoliko desetina zemalja želi da uđe u BRIKS, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na sednici Međunarodnog međupartijskog foruma "Jedinstvena Rusija" pod nazivom "Uloga asocijacije BRIKS u izgradnji novog multipolarnog svetskog poretka", koji se održava u Vladivostoku.

"Čitav niz zapadnih zemalja ne štedi snagu, ni sredstva da bi ostvario jedan cilj – da očuva pravila koja su do sada bila na snazi. Oni tako nastoje da održe svoju dominaciju i dobiju ono što su i ranije dobijali: materijalne i prirodne resurse, ljudske resurse, da zarađuju na svemu mogućem i tako očuvaju kolonijalni sistem i mogućnost da celom svetu diktiraju svoje uslove", rekao je Medvedev.

Ipak, prema njegovim rečima, drugim zemljama se to ne sviđa.

"Ni nama se to ne sviđa", dodao je zatim, i poručio:

"Svima bi trebalo da bude očigledno da je vreme otvorene kolonijalne eksploatacije prošlost i da ono mora nestati. Ali, potomci kolonizatora se očajnički drže svog nasleđa". 

image