Rusija

Rusija obustavlja učešće u PS OEBS: Duma i Savet Federacije pripremaju dokument

Iscrpljena je svaka mogućnost dijaloga sa PS OEBS-a, ali ne isključujemo saradnju nakon pobede Rusije, poručio je zamenik predsednika Državne dume Petr Tolstoj
Rusija obustavlja učešće u PS OEBS: Duma i Savet Federacije pripremaju dokument© Photo by Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Getty Images

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin naložio je Odboru Dume za međunarodna pitanja da pripremi odluku o obustavi učešća Rusije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Prethodno je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko podržala predlog komiteta Saveta Federacije da se pripremi zajednička odluka sa Dumom o suspenziji učešća ruske delegacije u radu PS OEBS.

Iscrpljena je svaka mogućnost dijaloga sa PS OEBS-a, ali ne isključujemo saradnju sa njima nakon pobede Rusije, poručio je zamenik predsednika Državne dume Petr Tolstoj.

"Naša delegacija smatra da je potencijal za dijalog sa ovim ljudima potpuno iscrpljen, nastavićemo dijalog o bezbednosti u prostoru OEBS-a nakon pobede Rusije u Ukrajini", rekao je on na plenarnom sastanku u Državnoj dumi.

image