Rusija

Na inicijativu Rusije: Stalni savet OEBS-a danas zaseda o terorističkom napadu na "Krokus siti hol"

Savetu će se obratiti stalni predstavnik Ruske Federacije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič
Na inicijativu Rusije: Stalni savet OEBS-a danas zaseda o terorističkom napadu na "Krokus siti hol"© Michael Gruber/Getty Images

Stalni savet OEBS-a, na inicijativu Rusije, razmatraće danas teroristički napad na "Krokus siti hol", saopštila je stalna misija Ruske Federacije pri toj organizaciji u Beču.

"Danas, 11. aprila, na inicijativu ruske strane, na lokaciji OEBS-a u Beču, biće održan poseban sastanak posvećen terorističkom napadu na tržni centar 'Krokus siti hol' kod Moskve", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će pred savetom govoriti stalni predstavnik Ruske Federacije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Radikalni islamisti izveli su teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Krasnogorsku kod Moskve, 22. marta, u kojem je, prema poslednjim podacima, poginulo 145 osoba ljudi, a povrede zadobilo više desetina njih. 

Moskva je poručila da iza napada stoje Kijev, London i Vašington i da je bilo planirano da teroriste u Ukrajini dočekaju kao heroje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je osudio napad i obećao osvetu svima onima za koje se utvrdi da su bili povezani sa napadom.

image
VV inauguration
banner