Rusija

Zaharova zabrinuta za Asanža: Zašto ništa nije rekao?

Plaši me što Asanž, koji je prema podacima Ujedinjenih nacija, bio podvrgnut psihološkoj torturi, nije rekao ni reč nakon izlaska na slobodu, rekla je danas portparolka MSP-a Rusije
Zaharova zabrinuta za Asanža: Zašto ništa nije rekao?www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da je "jako brine" to što Džulijan Asanž, koji je na slobodu pušten "nakon toliko godina nezakonitog gonjenja", nije ništa poručio javnosti nakon izlaska iz britanskog zatvora.

"Vi odlično razumete da čovek koji izlazi na slobodu posle toliko godina nezakonitog, nepravednog, ponižavajućeg progona – čovek koji se smatra za glasnika pravde, slobode – čovek koji stavlja istinu i pravdu iznad sopstvenog blagostanja verovatno ima šta da kaže ljudima koji su ga podržavali tokom ovih 14 godina", izjavila je Zaharova za radio Sputnjik. 

Ona je naglasila da je imala informaciju iz Ujedinjenih nacija, prema kojoj je Asanž, kako su to kvalifikovali u UN, bio podvrgnut psihološkom mučenju.

"Nemam detalje dogovora koji je sklopio. Teško mi je da govorim o tome, a bez činjenica je nemoguće izvesti zaključke. Tako da to neću uraditi, ali ću reći da me stvarno plaši to čovek nije rekao ni reč. To mnogo govori", zaključila je portparolka MSP-a Rusije. 

image