Rusija

Rusi oslobodili Razdolovku u DNR, uništili šest lansera HIMARS MLRS

Ruska vojska je u proteklih nedelju dana izvela 17 udara visokopreciznim oružjem na ciljeve ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa, a pogodila je i lokacije na kojima su bili razmešteni strani plaćenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Rusi oslobodili Razdolovku u DNR, uništili šest lansera HIMARS MLRS© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ruska vojska je oslobodila naselje Razdolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Ruska vojska je u proteklih sedam dana izvela 17 udara visokopreciznim oružjem na ciljeve ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa, a pogodila je i lokacije na kojima su bili razmešteni strani plaćenici, infrastrukturu vojnih aerodroma, logističke centre sa naoružanjem koje su zapadne zemlje isporučile Kijevu, skladišta dronova, saopštilo je ministarstvo.

Oružane snage Rusije uništile su šest lansera HIMARS MLRS, jedan sistem MLRS M270, jedno transportno vozilo za nevođene rakete MLRS i strane specijaliste koji su rukovodili tim vozilom, kao i tri neprijateljska osmatračka radara srednjeg dometa "P-18", potvrdilo je rusko Ministarstvo.

Tokom prethodne nedelje ruski PVO sistemi su oborili dva ukrajinska aviona MiG-29 i 589 dronova, navodi se u saopštenju.

Takođe, za nedelju dana, 56 ukrajinskih vojnih lica se predalo, potvrdili su u ruskom Ministarstvu.

Ukrajinske oružane snage izgubile su do 1.560 vojnika u borbi protiv ruskih jedinica Sever.

image