Rusija

Moskva: SAD kriju informacije o Bajdenovom zdravstvenom stanju

Vašington je godinama ćutao o pravoj situaciji u Beloj kući, ali više im ne polazi za rukom da kriju ove laži, poručila je portparolka MSP-a
Moskva: SAD kriju informacije o Bajdenovom zdravstvenom stanjuwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Glavna vest, senzacija i rezultat NATO samita u Vašingtonu, koji je, ponovo, potresao SAD i celu planetu je kompletno kognitivno stanje predsednika SAD Džozefa Bajdena, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

"Ono što je govorio predsednik SAD sa visokih tribuna, apelujući, uzgred, ne na svoje unutrašnje probleme, ili agendu NATO-a, već, kako ispada, spominjući sve – i druge zemlje, i druge narode, govoreći o globalnim problemima čovečanstva... To je, znate, već stvar spoljnopolitičkih organa drugih zemalja. I, prirodna reakcija svetske zajednice, bukvalno par sati nakon pres obraćanja Bajdena, sama po sebi dosta govori. To i jeste bila glavna vest, glavni rezultat samita NATO-a", poručila je portparolka.

Ona je istakla da, ako se pogleda na to kako zapadni mediji barataju informacijama o zdravlju Bajdena, može se izvući zaključak i kako ti mediji, generalno, postupaju sa informacijama koje se tiču međunarodne politike.  

"Ceo svet već nekoliko godina ima priliku da vidi kako američka duboka država, zvanične državne strukture SAD i takozvani zapadni mejnstrim mediji srastaju jedni sa drugima. Mnogo godina su krili i manipulisali informacijom o pravom stanju predsednika SAD. Mnogo godina su krili pravo stanje stvari u Beloj kući. Isto tako skrivaju od američke javnosti situaciju u Ukrajini. Koliko su puta tamo vršili antiustavne prevrate, kako su smenjivali režime, kako su finansirali unutrašnje promene u Ukrajini kako bi, na kraju krajeva, započeli novi sukob na evropskom kontinentu", ocenila je ona.

Na isti način na koji su manipulisali informacijom o Bajdenovom stanju, dugo godina manipulisali su situacijom u Ukrajini, tvrdeći da tamo nema nacizma i rusofobije, ističe Zaharova.

"Oni su znali da to postoji. Znali su da američka vlada to sve sponzoriše i ogromnom količinom novca razbuktava taj 'nacionalistički bacil'. Ali, ćutali su i pravili se da o tome ništa ne znaju. Sada isto tako kao što postupaju sa likom Bajdena, govoreći o tome koliko je on sposoban i, navodno, oštrouman iza zatvorenih vrata, isto tako oni govore o super legitimitetu Zelenskog, navodeći neke činjenice koje ne odgovaraju realnosti, a sve to kako bi pravno potkrepili to što razgovaraju sa njim", objasnila je Zaharova.

Dodala je da u SAD funkcioniše takozvana "mašinerija laži", i to je, kako je ocenila, jedan od glavnih problema. Upravo tu mašineriju SAD su, kako kaže, iskoristile u cilju demonizacije Rusije.

"Šta god da urade, bilo da je u pitanju okupacija Iraka, uništenje Libije ili državni prevrat u Ukrajini, ili razbuktavanje sukoba u Evropi – sve će im ići u korist, ako samo pritisnu dugme za uživo program, i ceo svet će videti skroz drugačiju sliku (od realne), onu koja je njima potrebna", objasnila je portparolka MSP-a.

Ipak, kako je ocenila, bez obzira na sve, društvenim medijima kruže kadrovi američkog državnog sekretara Entoni Blinkena i pomoćnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana, koji su "užasnuti, sa svojih mesta, gledali na to šta priča predsednika SAD Džozefa Bajden".

"Da. Više im ne uspeva da sakriju laž. A isto tako neće im uspeti ni njihova propaganda u vezi situacije u Ukrajini", zaključila je Zaharova.

image