Sport

"Mitrović je sila, to u životu nisam video": Junak Slovenije otkrio tajnu sa Eura

Fudbaler reprezentacije Slovenije Vanja Drkušić stekao je mnogo novih navijača tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj posle odličnih partija koje je pružao
"Mitrović je sila, to u životu nisam video": Junak Slovenije otkrio tajnu sa EuraGetty © Clive Mason / Staff

Defanzivac Sočija je bio jedan od najvažnijih igrača u selekciji Matjaža Keka i svojom beskompromisnošću i borbenošću pomogao je timu ka plasmanu u osminu finala.

Drkušić se naročito pokazao svojim odvažnim duelima i smirenošću u četiri utakmice u kojima je Slovenija primila samo dva pogotka.

No, ovaj za mnoge anonimus pre Eura, imao je i sjajne sudare sa Aleksandrom Mitrovićem u duelu protiv Srbije, koje će, čini se, zauvek pamtiti. Upravo njega je izdvojio kao igrača kog mu je bilo najteže da čuva.

"To me svi pitaju. Teško je izabrati od tako velikih imena, ali je bih se odlučio za Aleksandra Mitrovića. Nikada u karijeri nisam osetio takvu silu. On je veoma jak. To mi se dopada jer sa njim sve vreme igram na ivici faula, a on se ne žali uopšte. Ni sudijama, ni drugim igračima. Ali u smislu njegove snage, njegove građe tela, on je veoma širok i teško ga je pokriti. Hvala Bogu da nije iskoristio sve prilike koje je imao", prisetio se Drkušić teške borbe sa srpskim napadačem.

Ovako su inače Drkušića dočekali u njegovom rodnom mestu Šmarješkim Toplicama, po povratku iz Nemačke.

image