Sport

Ljubičić o Novaku: Prihvatio je da je Alkaraz superioran – to mi je Beker rekao

Ivan Ljubičić, nekadašnji hrvatski teniser i trener Rodžera Federera, pita se šta će biti sa Novakom Đokovićem posle Olimpijskih igara u Parizu
Ljubičić o Novaku: Prihvatio je da je Alkaraz superioran – to mi je Beker rekaoGetty © Alex Pantling

Ljubičić je tokom karijere bio treći teniser na ATP rang-listi, najveći uspeh mu je titula u Indijan Velsu 2010. godine, a na svakom od grend slemova igrao je barem treće kolo.

Po odlasku u penziju postao je trener Federera, sa kojim je osvajao neke od najvećih trofeja.

Ivan sada vodi svoju akademiju, a imao je i šta da kaže o neobičnoj godini Novaka Đokovića, koji će prvi put u karijeri započeti mesec avgust bez osvojene titule.

"Naravno da će biti motivisan u Parizu, ali šta ćemo posle? Bez Federera, bez (Rafaela) Nadala, sve je drugačije", prokomentarisao je Ljubičić predstojeće Olimpijske igre.

Kako kaže, razgovarao je sa Đokovićevim nekadašnjim trenerom Borisom Bekerom, koji mu je otkrio nekoliko zanimljivih činjenica.

"Beker mi je nedavno rekao da mu se čini da je Đoković prihvatio superiornost Karlosa Alkaraza, a to nikada nije radio sa Nadalom i Federerom."

Iako je Srbin i dalje u punoj snazi, Hrvat predviđa kraj jedne ere u tenisu.

"Nismo daleko od smene generacija", zaključio je Ljubičić.

Novak je trenutno drugi igrač na svetu iza Janika Sinera, a ispred Alkaraza, od kojeg je pre nekoliko dana izgubio u finalu Vimbldona.

Sledeći izazov za najboljeg srpskog sportistu biće takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

image