Sport

"Vlahović kod Mote može da postigne 30 golova u sezoni"

Nekadašnji Vlahovićev trener Čezare Prandeli veruje da bi ovo mogla da bude odlična sezona za reprezentativca Srbije
"Vlahović kod Mote može da postigne 30 golova u sezoni"Getty © Francesco Scaccianoce / Contributor

Fudbaleri Juventusa biće tokom predstojeće sezone na novom početku sa novim trenerom Tijagom Motom. Stručnjak koji je prošle sezone odveo Bolonju do istorijskog uspeha i plasmana u Ligu šampiona, sada će sa "starom damom" pokušati da je vrati na vrh italijanskog fudbala.

Iskusni italijanski trener Čezare Prandeli veruje da će Juventus igrati bolje pod Motom, a da će naročito od svega profitirati reprezentativac Srbije Dušan Vlahović.

"Da li može Vlahović do 30 golova u sezoni? Apsolutno. Mnogo je napredovao kod Alegrija i još više će kod Mote. Dušanov talenat i potencijal nikada nisu bili sporni", ocenio je Prandeli.

Ovaj stručnjak je sarađivao sa Vlahovićem u Fjorentini, baš kao i sa Federikom Kjezom.

"Federiko je jedan od igrača koji definitivno mogu da naprave veliki iskorak u karijeri sa Motom, ali mora sve to iz više uglova da se gleda, pre svega je pitanje motivacije. Teško je oceniti ovako spolja gledano. Ne bih se iznenadio ni da Juve žrtvuje Kjezu. Ništa me u fudbalu više ne iznenađuje."

Prandeli smatra da je Tijago Mota dobro rešenje za Juventus.

"On ima izraženu ličnost i harizmu. I smatram da je došao u Juventus u pravom trenutku. Mota nije od trenera koji ponavljaju stvari na terenu. Osvaja prostor uvek na drugačiji način i kada njegov tim ima loptu, ima i dve-tri različite varijante kako da napadne. Svi su znali kakav je njegov stil bio prošle sezone sa Bolonjom i opet su se svi mučili da ih zaustave", naglasio je Prandeli.

image