Sport

Đoković doneo veliku odluku poučen iskustvom u Tokiju: Želi mir, ne ide u olimpijsko selo

Najbolji teniser svih vremena doneo je veliku i važnu odluku pred nastup na Olimpijskim igrama, onu koja bi mogla da mu dodatno uveća šanse za osvajanje toliko željene zlatne medalje
Đoković doneo veliku odluku poučen iskustvom u Tokiju: Želi mir, ne ide u olimpijsko seloGetty © Abbie Parr / Contributor

Novak Đoković neće boraviti u olimpijskom selu tokom Igara u Parizu, potvrđeno je za specijalizovani magazin "Klej".

Đoković će u prestonici Francuske pokušati da se domogne zlatnog odličja, jedine stvari koja mu nedostaje u prebogatoj karijeri u kojoj je sve osvojio.

Zbog toga je odlučio da napravi veliki rez i odvoji se od olimpijskog "ludila", kako bi imao preko potreban mir tokom takmičenja.

On je pre tri godine u Tokiju bio u olimpijskom selu, što mu je oduzimalo mnogo energije i odvlačilo pažnju sa terena. Gotovo da nije bilo sportiste koji nije želeo fotografiju sa njim, konstantno je bio u centru pažnje i nije mogao da se fokusira na igru.

Takođe, nastup u miks dublu sa Ninom Stojanović nije pomogao, pa je završio učešće na četvrtom mestu, bez očekivane medalje.

"Očekujemo da Novak stigne u narednih nekoliko dana, iako neće ostati sa nama u selu", potvrđeno je iz srpske delegacije za magazin "Klej".

Osvajač 24 grend slema trebalo bi da se pojavi u selu kako bi pozdravio ostale članove srpskog olimpijskog tima i dao im podršku, ali se neće zadržavati i boraviće u privatnom objektu, kao što to čini tokom najvećih turnira.

Poznato je koliko je Srbin privržen olimpijskim vrednostima i atmosferi koje donosi najveća svetska smotra, ali je sada ipak svoje interese stavio na prvo mesto.

"Uživam u svakoj sekundi, na mestu gde se nalazi više od 10.000 sportista koji razmenjuju iskustva, znanje, životne priče o sportu. Takvo iskustvo nemate nigde drugde", izjavio je pre tri godine u Tokiju.

Đoković je pripreme za Pariz odradio u Crnoj Gori, gde je trenirao nakon finala Vimbldona u kojem je poražen od Karlosa Alkaraza.

Iako drugi na svetu, u Parizu će biti postavljen za trećeg nosioca, pošto je bio trećeplasirani 10. juna kada je uzimana ATP lista za rangiranje. To znači da će i pre finala moći da se sastane sa prvom dvojicom favorita – Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarazom.

Žreb za teniski olimpijski turnir zakazan je za četvrtak, 25. jul u 11 sati, kada će saznati protivnike. Pored njega, Srbiju će predstavljati i Dušan Lajović.

Olimpijske igre u Parizu na programu su od 26. jula do 11. avgusta.

image