Sport

Stigao vezista koji je namučio "orlove", Zvezda promovisala Elšnika

Slovenački fudbaler Timi Maks Elšnik, predstavljen je kao novo pojačanje Crvene zvezde

Elšnik je bio bitan deo reprezentacije Slovenije koja je odigrala nerešeno sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Slovenački fudbaler stiže u srpski klub kao zvučno pojačanje u sredini terena, gde će zameniti Marka Stamenića, a možda čak i Hvanga, koji se dovodi u vezu sa nekoliko klubova.

Po dolasku u Beograd, Elšnik je potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 21.

"Veoma sa srećan. Zaista sam zadovoljan što je sve nakon nekoliko dana završeno u Beogradu. Iza mene je dugo leto, nakon Evropskog prvenstva i sage oko transfera konačno je sve završeno i mogu da se priključim ekipi", istakao je Elšnik.

Slovenački reprezentativac je otkrio da je u prethodnom periodu ispratio uspehe Crvene zvezde.

"Čuo sam dosta stvari o Crvenoj zvezdi i Delijama. Veoma sam srećan što sam ovde. Znam da je Zvezda osvajala prvenstvo prethodnih godina, kao i da je igrala u Ligi šampiona. Zvezda je jedan od najboljih timova, ako ne i najbolji u regionu. Veoma sam srećan što sam ovde. Navijači su najbolji, najglasniji i prave najbolju atmosferu. Radujem se danu kada ću kročiti na teren i osetiti sve to", rekao je novi fudbaler Crvene zvezde.

Elšnik je na Evropkom prvenstvu u Nemačkoj odigrao sve mečeve za reprezentaciju Slovenije, a ukupno je prikupio 19 nastupa za nacionalni tim.

Rođen je 29. aprila 1998. godine u Ptuju. Već sa 17 godina je iz mlađih kategorija Aluminija otišao u engleski Derbi, gde je proveo nekoliko godina, premda je više igrao po pozajmicama.

Vratio se u Olimpiju sa 22 godine, i ubrzo je bio jedan od najboljih fudbalera u prvenstvu Slovenije.

image