Sport

OI dan VII: Đoković doneo medalju, basketaši nadomak polufinala, Milica bez bronze, Angelina odustala

Sedmog dana Olimpijskih igara, Novak Đoković je obezbedio plasman u svoje prvo olimpijsko finale i time drugu medalju za Srbiju u Parizu. Prethodno je priliku da to učini propustila džudistkinja Milica Žabić doživevši poraz u meču za bronzu. Loše vesti su stigle od Angeline Topić koja se sa prelomom kosti desnog zgloba plasirala u finale skoka uvis, ali je potvrdila da u tom finalu neće moći da nastupi. Uz to smo imali slab rezultat Armina Sinančevića u bacanju kugle i polovičan skor basketaša
OI dan VII: Đoković doneo medalju, basketaši nadomak polufinala, Milica bez bronze, Angelina odustalaGetty © Aurelien Meunier / Stringer

Angelina Topić je uprkos povredi, uspela da se plasira u finale skoka uvis. 

Srpska atletičarka je doživela povredu zgloba na zagrevanju, ali je preskočila prvo 188cm, a potom i 192cm.

Iako u tri serije nije savladala prepreku od 195cm, Angelina se našla na deobi 12. mesta i tako izborila plasman u veliko finale. Ipak, Topićeva neće nastupiti u nedelju jer su kasniji snimci pokazali da je doživela prelom zgloba.

Milica Žabić je nažalost zaustavljena u četvrtfinalu u džudou u kategoriji preko 78 kilograma, ali će se boriti za bronzu!

Ona je prvo ekspresno zabeležila pobedu protiv Italijanke Azije Tavano. Usledio je trijumf i nad Kubankom Idalis Ortiz, ali je Milica pretrpela poraz u četvrtfinalu strane Izraelke Raz Herško.

Milica je potom kroz repersaž trebalo da se bori, ali joj je Japanka Sone predala bez borbe, međutim, u borbi za bronzu nije uspela da savlada Francuskinju Romen Diko. Domaća takmičarka je napravila ipon posle samo 30 sekundi i tako sprečila Žabić da stigne do odličja.

Novak Đoković se četvrti put plasirao u polufinale olimpijskog turnira, a po prvi put u karijeri stigao i do finala, pošto je savladao Lorenca Muzetija 6:4, 6:2. U nedelju će igrati protiv Karlosa Alkaraza za olimpijsko zlato.

Na borilištu je bio i Armin Sinančević u kvalifikacijama u bacanju kugle, ali je uz dva prestupa i bačenih 19,31 iz jedinog ispravnog hica bio daleko od 12 najboljih koji su otišli u finale, pa su i za njega Olimpijske igre završene.

Basketaši ponovo igraju dva meča u jednom danu - u prvom susretu protiv Letonije su izgubili 21:14, dok su u drugom duelu savladali Poljsku 21:12 uz odličnu prikazanu igru!

  • 2. avg 2024 • 22:02

    22:02

    Basket 3h3: Srbija - Poljska 21:12!

    Posle poraza od Letonije ranije večeras, basketaši Srbije savladali su Poljsku 21:12 odličnom igrom i prekosutra će igrati protiv Litvanije i pobeda u tom meču značiće plasman "orlova" direktno u polufinale!

    KRAJ MEČA!

    21:12 - Majstorović pogađa za kraj i to je četvrta pobeda Srbije u njihovom šestom meču na Olimpijskim igrama!

    19:9 - novi poen Dejana Majstorovića, ovaj put pod košem kada se odlično snašao, a potom Sokolovski zakucava za Poljake.

    18:8 - nova dvojka, ova je od strane Majstorovića!

    15:7 - Stojačić je bio fauliran pri šutu za dva poena, a kako su Poljaci ispunili bonus, imao je dvva slobodna bacanja i oba je pogodio.

    13:6 - Priznaje se jedan koš Srbije koji je isprva bio sporan, pa raste prednost na 5:40 do kraja meča.

    11:5 - Branković pogađa posle solo akcije, a Majstorović pogađa sa linije penala posle tehničke greške Poljaka!

    9:4 - raste prednost Srbije posle poena Vasića, odlična igra od samog starta, tri minuta su prošla.

    7:3 - laki poeni za Majstorovića, a Zamojski odmah uzvraća.

    6:1 - i nova dvojka Stojačića, prethodno je Vasić bio precizan pod košem i to je velika prednost posle samo minut igre.

    3:1 - evo dvojke Stojačića to je važno!

    1:1 - vrlo brzo poeni na obe strane, Poljaci su poveli, a odmah uzvraća Branković.

  • 20:25

    Tenis: Novak Đoković - Lorenco Muzeti 2:0 (6:4, 6:2)

    Treće veliko takmičenje u nizu donosi duel Srbina i Italijana. Na Rolan Garosu ga je Đoković pobedio tek u tri časa ujutro, u polufinalu Vimbldona daleko lakše, a sada je ulog finale Olimpijskih igara.

    DRUGI SET: Ovo se čekalo od 2008. - Novak je Srbiji doneo novu medalju!

    6:2 - GOTOVO JE, NOVAK ĐOKOVIĆ JE U FINALU OLIMPIJSKIH IGARA!

    5:2 - Potvrđen brejk bez izgubljenog poena i to as udarcem, i Novak je sada na gem od jedinog finala u kom nikada nije bio u svojoj prebogatoj karijeri.

    4:2 - I treći servis gem Muzetija u drugom setu uspeva Đoković da pretvori u brejk. Nije se predao ni kada je Italijan hrabro spasio dve brejk lopte. Izborio se za još jednu koju potom koristi. Sada je na dva gema od finala Olimpijskih igara.

    3:2 - Napokon siguran servis gem Srbina, koji prvi put vodi u drugom setu. Ogroman aut Muzetija iz bekhenda je pomogao.

    2:2 - Peti brejk na meču u nizu, a sva četiri gema drugog seta su tako završena. Uspeva Novak sada opet da se vrati u ovaj set, i Italijan je dosta grešio što nikad nije na odmet.

    1:2 - I opet brejk za Muzetija, neverovatno je kako Đoković sebi otežava posao. Svađao se sa sudijom, imao je i oduzet prvi servis zbog prekoračenja vremena između poena, a nakon izgubljenog gema se dere i na članove svog tima.

    1:1 - Dobro je, Đoković uzvraća brejkom odmah u narednom gemu i sada smo ponovo na početku.

    0:1 - Neverovatno, čak četiri neiznuđene greške Novaka na startu seta i Muzeti ni kriv ni dužan odmah stiže do brejka.

    PRVI SET: Đoković stiže do 6:4!

    6:4 - Krade Đoković ovaj brejk i stiže do prednosti u setovima. Bilo je 40:0 za Muzetija, ali je Novak uspeo da u svom stilu se izvuče i na neverovatan način stigne do prvog seta!

    5:4 - Bilo je nezgodno kada je Novak promašio smeč i doveo se do neprijatnih 15:30, ali je potom osvojio tri poena u nizu i sada će Muzeti servirati za ostanak u prvom setu.

    4:3 - I dalje bez brejkova, Muzeti je prvo bio siguran u nekim odličnim razmenama na svoj servis, da bi potom i Đoković vratio prednost pred novu promenu strana.

    3:2 - Odličan i siguran servis gem za prvog nosioca, baš to mu je bilo neophodno.

    2:2 - Muzeti uspeva da se izvuče, pošto je Novak imao tri vezane brejk lopte, potom i četvrtu, ali nijednu Đoković nije uspeo da iskoristi. Čak 33 minuta igre, a samo četiri gema su odigrane.

    2:1 - Novi teži gem za Novaka, opet je morao na razliku da igra, ali Muzeti nije stizao do brejk lopti, što je dobro. Miran početak meča za sada.

    1:0 - Novak osvaja prvi gem, igralo se na razliku iako je bilo 40-15, ali bez većih problema.

    Novak Đoković je prvi na servisu.

  • 20:10

    Bacanje kugle: Armin Sinančević daleko od finala

    Navijamo za Armina Sinančevića u kvalifikacijama u bacanju kugle koje je počelo u 20.10. Predstavnik Srbije se nalazi u drugoj od dve polufinalne grupe sa po 16 takmičara.

    TREĆA SERIJA: I drugi prestup Armina Sinančevića, koji tako ostaje na 19,31 i bez plasmana u finale. Trenutno je na 24. mestu dok još nekoliko bacača preostaje da završi kvalifikacije.

    DRUGA SERIJA: Sada Sinančević baca kuglu na 19,31 metara, ali je trenutno na 13. i poslednjem mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi od takmičara koji su zabeležili rezultat.

    PRVA SERIJA: Prestup Armina Sinančevića, tako da ovo nije dobar početak, a imaće još dva pokušaja. U finale idu svi koji prebace 21,35 metara, odnosno 12 najboljih.

  • 19:05

    Basket 3h3: Srbija - Letonija 14:21, drugi poraz "orlova" u petom meču

    Basketaši Srbije nisu uspeli da nanesu prvi poraz Letoncima na ovim Olimpijskim igrama, pošto su poprilično ubedljivo poraženi u svom petom meču na turniru. Sada je skor "orlova" 3-2, a večeras od 22.05, naše basketaše očekuje i meč protiv Poljske.

    TOK MEČA: Srbija doživela drugi poraz!

    14:21 - kraj meča, Letonci stižu do 21. poena na 2:13 pre isteka vremena i to je ubedljiv trijumf za i dalje neporaženi tim na Olimpijskim igrama.

    14:20 - još tri minuta do kraja, a Lacmanis pogađa dvojku.

    13:17 - sada i Majstorović pogađa, dok Letonci ipak brzo uzvraćaju.

    12:16 - konačno lepa akcija Srbije i smanjuje se malo taj zaostatak.

    9:15 - Nova serija Letonaca, posle pogođenog slobodnog bacanja, Lacis lako polaže za novu najveću prednost rivala.

    9:13 - Letonci pogađaju prvi put za jedan poen, a onda nova dvojka za Srbiju, mora tako.

    7:12 - i šesta dvojka Letonaca, sada Lasmanis. Neverovatno je ovo, da bi potom Stojačić pogodio jednu dvojku.

    5:10 - Lacis opet pogađa za dva i to je opet tri poena prednosti za Letonce, a potom i još jednu za ogromnih "plus pet". Neverovatno šutiraju Letonci.

    5:6 - Lasmanis sada uzvraća dvojkom, Letonci su pogađali isključivo dvojke na ovom meču.

    5:4 - pogađa Stojačić i dodatno bacanje i to je prva prednost za Srbiju.

    4:4 - idu sada brzi poeni za Srbiju, a Stojačić uz pogodak je i fauliran pa ima i slobodno bacanje.

    1:4 - nova dvojka za Letonce, posle minut i 20 sekundi igre i to je već velika prednost za njih.

    1:2 - Letonci stižu do dvojke, ali Majstorović odmah uzvraća i smanjuje zaostatak.

  • 17:59

    Angelina Topić neće nastupiti u finalu Olimpijskih igara!

    Oglasila se srpska atletičarka, koja se zbog povrede u nedelju neće takmičiti u Parizu!

    "Nažalost, to bi bilo to od mog nastupa na ovim Olimpijskim igrama. Snimak je pokazao da je ipak došlo do ozbiljnije povrede...", otkrila je Angelina Topić.

  • 17:13

    Džudo: Milica Žabić ostala bez bronze!

    Milica Žabić nije uspela da stigne do bronzane medalje na Olimpijskim igrama, pošto je srpska predstavnica doživela poraz od prve nositeljke, Francuskinje Romen Diko. Domaća takmičarka je napravila ipon posle samo 30 sekundi i tako uspela da stigne do odličja.

    Šteta, imala je Žabić težak žreb, pobedila je jednu olimpijsku šampionku na svom putu, imala je i devojku koja je prva na rang listi. I posle 44 godine, naša zemlja ostaje bez olimpijske medalje u džudou.

  • 11:50

    Angelina je u finalu!

    Angelina Topić je u finalu! Imala je srpska atletičarka 12. najbolji rezultat i tako izborila plasman u veliko finale skoka uvis.

    Angelina se nalazi na deobi 12. mesta i čeka rezultate ostalih takmičarki.

    Ne uspeva srpska atletičarka da preskoči visinu 195cm ni iz trećeg pokušaja.

    Obara letvicu Angelina i u drugom pokušaju

    Prvi pokušaj preskakanja 195cm nije bio uspešan.

    192cm - Angelina je preskočila novu letvicu. Ona je 14. takmičarka koja je preskočila 192cm, a najboljih 12 ide dalje.

    Druga serija na 192cm takođe je bila neuspešna.

    Prva serija i pokušaj preskakanja 192cm bili su neuspešni za Topićevu.

    188cm - Treći skok bio je uspešan, Angelina nastavlja takmičenje!

    Oborila je Topićeva letvicu na 188 centimetara i u drugom pokušaju.

    U prvom pokušaju, Angelina je bila neuspešna.

    Bandažirala je srpska atletičarka povređeni zglob i započela svoj nastup.

  • 11:40

    Milica Žabić je u četvrtfinalu!

    Srpska džudistkinja je upisala novu pobedu u disciplini preko 78 kilograma.

    Kubanka Ortiz je dobila treći žuti i to je pobednički ipon za Žabićevu.

    Žabić će se u četvrtfinalu boriti sa Izraelkom Raz Herško, oko 12 časova.

    Herško je bila deveta u Tokiju, a treća na SP prošle godine.

  • 10:37

    Milica Žabić pobedila Italijanku i prošla u osminu finala

    Sjajna partija srpske džudistkinje, koja je ekspresno zabeležila pobedu protiv Italijanke Azije Tavano.

    Posle 22 sekunde ipon za Milicu koja tako prolazi u osminu finala.

    Žabićeva će danas ponovo na tatami, u 11.30 se bori protiv Kubanke Idalis Ortiz.

  • 10:22

    Angelina Topić se povredila na zagrevanju

    Srpska atletičarka je izvrnula skočni zglob na zagrevanju. Trenutno joj lekarski tim pruža medicinsku pomoć.

    Ostaje da se vidi hoće li Angelina moći da se takmiči...

image