Sport

Mari u tenisu ima još samo jednu želju: Voleo bih da Novak osvoji olimpijsko zlato!

Britanac ima najlepšu moguću želju za svog najvećeg rivala, uoči završnice olimpijskog turnira u Parizu
Mari u tenisu ima još samo jednu želju: Voleo bih da Novak osvoji olimpijsko zlato!Getty © Julian Finney / Staff

Legendarni britanski teniser Endi Mari završio je u četvrtak profesionalnu karijeru porazom u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu, čime je spuštena zavesa na neverovatnu karijeru igrača koji je bio deo originalne "velike četvorke".

Trostruki grend slem šampion, dvostruki olimpijski šampion i svojevremeno najbolji teniser sveta, međutim, dao je zanimljivu izjavu nakon poslednjeg meča u karijeri, istakavši želju da Novak Đoković osvoji zlatnu medalju u Parizu.

Mari je samo sedam dana stariji od Đokovića i od najmlađih dana, kada im je bilo 11 godina, njihove karijere se prepliću. Čak 36 puta igrali su na profesionalnom nivou, a očito je da je tokom proteklih decenija ostalo veliko poštovanje između dvojice vršnjaka.

"Voleo bih da vidim Novaka sa olimpijskim zlatom. Kada igra za Srbiju u Dejvis kupu ili ove mečeve na Olimpijskim igrama, jasno se vidi koliko mu to znači. On ne iskazuje uvek emocije dok je na terenu, ali kada nastupa za Srbiju osećanja ispoljava mnogo više. Bila bi sjajna stvar kada bi ovde ostvario svoj san", poručio je Marej, koji je olimpijska zlata osvajao u Londonu 2012. i Riju 2016. godine.

Škot je istakao da mu je Novak najznačajniji protivnik u karijeri.

"Većina mojih najbitnijih mečeva je bila protiv Đokovića. Finala na Australijan openu, recimo. Igrali smo finala na svim grend slemovima, igrali smo jedan protiv drugog i na Olimpijskim igrama. Novak je neko koga poznajem još od 11. godine", podvukao je Mari.

image