Sport

Alkaraz plakao uživo zbog Novaka: Ovo me boli, ali zaslužio je

Novak Đoković je postao olimpijski šampion, stigavši do jedinog uspeha koji u svojoj prebogatoj karijeri nije uspevao da ostvari
Alkaraz plakao uživo zbog Novaka: Ovo me boli, ali zaslužio je© Twitter/ screenshot / @Eurosport_ES

Sve do sada, i tog 4. avgusta, kada je u Parizu osvojio teniski turnir na Olimpijskim igrama, pobedivši fenomenalnog Karlosa Alkaraza.

Mladi Španac bio je neustrašiv tokom gotovo čitavog susreta, ali je na kraju poklekao u dva taj-brejka. Koliko je i njemu bilo teško posle meča videlo se odmah - dok je Nole lio suze radosnice, na Alkarazovom licu videle su suze zbog tuge.

Ali te suze ponovo su mu potekle i kada je davao izjavu na terenu za španski "Jurosport", pa ga je nekadašnji španski teniser Aleks Koreča uporno tešio.

Alkaraz je u početku imao dosta problema da se smiri i izađe pred kamere, da bi na kraju uspeo da smogne snage i izvede zaključke iz ovog meča.

"Bolno je izgubiti na način na koji sam izgubio ovaj meč. Imao sam svoje šanse da verovatno pobedim, ali nisam to uspeo da iznesem. Novak je igrao odlično. On zaslužuje ovo. U teškim trenucima povećavao je svoj nivo. Igrao je neverovatne udarce... Neverovatna igra. Malo sam razočaran, ali iskreno, napustiću teren uzdignute glave. Dao sam sve što sam imao. Borba za Španiju mi je bila sve. Ponosan sam na način na koji sam igrao danas", poručio je Alkaraz.

image