Sport

Berluskoni dovodi Srbina posle Mundijala - Lazović odlazi iz Verone?

Darko Lazović bi mogao da promeni sredinu tokom januarskog prelaznog roka i preseli se u Moncu, pišu italijanski mediji
Berluskoni dovodi Srbina posle Mundijala - Lazović odlazi iz Verone?Getty © Laurence Griffiths / Staff

Reprezentacija Srbije nije blistala na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali izgleda da tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka neće loše uticati na potražnju evropskih klubova za "orlovima".

Nakon vesti da je Arsenal zainteresovan za dva srpska igrača, sada je i Darko Lazović tema mogućeg transfera - i to u Moncu, klub na čijem čelu se nalazi Silvio Berluskoni.

Italijanski prvoligaš, koji predvodi tandem Berluskoni - Adrijano Galijani, poznat po velikim uspesima u Milanu, sada želi da od Monce učini što boljeg člana Serije A. I zbog toga bi mogli da angažuju nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Kako navode mediji u Italiji, Lazović bi mogao da napusti Veronu, trenutno ubedljivo poslednjeplasirani tim Serije A sa samo pet bodova. Monca u Lazoviću vidi iskusnog igrača za kojeg ne bi morala da izdvoji mnogo novca, a koji bi mogao da bude pouzdan po desnom boku.

Ističe se i da bi Monca mogla da se fokusira na 24-godišnjeg Hrvata Josipa Brekala, koji bi bio rezervna opcija za slučaj da ne uspeju da dovedu reprezentativca Srbije. Lazović je na nedavnom Mundijalu u Kataru odigrao 25 minuta protiv Brazila, a za Veronu nastupa od 2019. godine. Aktuelni ugovor ističe mu u leto 2024.

image