Sport

Stanković odvodi Dragovića iz Zvezde u Sampdoriju?

Italijani pišu da je srpski stručnjak zainteresovan da ponovo sarađuje sa defanzivcem rođenim u Beču
Stanković odvodi Dragovića iz Zvezde u Sampdoriju?Getty © Marco Luzzani / Stringer

Možda je Svetsko prvenstvo u jeku i obuzima pažnju fudbalske javnosti, ali klubovi širom Evrope nastavljaju da se pripremaju za obaveze koje ih čekaju u drugom delu sezone.

Među njima je i Dejan Stanković, trener Sampdorije, koji je spreman da u borbi za opstanak u Seriji A dovede fudbalera Crvene zvezde, Aleksandra Dragovića.

Kako piše renomirani italijanski list "Gazeta delo sport", Stanković je zainteresovan da dovede štopera i reprezentativca Austrije, koji trenutno predvodi beogradske crveno-bele.

Stanković je donedavno baš kao trener Zvezde sarađivao sa Dragovićem, a navodi se da bi on želeo da obnove tu saradnju i to Dragovićevim dolaskom na pozajmicu do kraja sezone. Razlog je taj što Sampdorija nema baš mnogo novca za transfere, a ovako bi mogli i da se zaštite u slučaju da ipak ispadnu u drugi rang takmičenja.

"Gazeta" ističe da Dragović ima veliko iskustvo i da Stanković želi da u značajnoj meri promeni tim, kako bi uspeo da ga sačuva u Seriji A. Kako Crvena zvezda ima 10 bodova prednosti u Superligi Srbije u odnosu na Partizan i na proleće neće igrati u evrotakmičenjima, postavlja se pitanje šta će to klub iz Đenove moći da ponudi što bi crveno-bele navelo na razmišljanje.

Dragovićeva važnost za Zvezdinu odbranu je evidentna, a nedavno je generalni direktor Zvezdan Terzić rekao da austrijski reprezentativac ne može da napusti Ljutice Bogdana.

"Ne može Dragović da ide iz Zvezde. Niko neće otići. Možda ćemo malo revidirati spisak igrača, da bude nekih prelazaka iz Grafičara u prvi tim", rekao je Terzić nedavno.

Standings provided by Sofascore

image