Sport

Bratski derbi Zvezde i Zenita pripao Rusima, iz Sankt Peterburga poslate jake poruke

Odigrali su fudbaleri Crvene zvezde poslednju utakmicu u 2022. godini i doživeli poraz od 3:1 na gostovanju kod Zenita u Sankt Peterburgu.
Bratski derbi Zvezde i Zenita pripao Rusima, iz Sankt Peterburga poslate jake poruke© FK Crvena zvezda

Duel dva bratska kluba imao je lepu uvertiru, pošto su navijači prvo razvili rusko-srpsku zastavu dugu 600 metara u znak podrške reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, a onda i transparentima ukrasili tribine.

Trener Zvezde Miloš Milojević je rotirao, veliki broj igrača je bio zauzet zbog reprezentativnih obaveza, a šansu su dobili fudbaleri sa manjom minutažom tokom jeseni.

Crveno-beli su bili odlični u prvom poluvremenu, El Fardu Ben je imao šansu posle dodavanja Aleksandra Kataija, pokušao je i Marko Gobeljić, isticao se i golman Vasiljević, a u 23. minutu je Ibrahim Mustafa zatresao mrežu Zenita udarcem glavom.

Domaći su izjednačili golom Sutormina sa bele tačke u 61. minutu, nakon što je lopta pogodila u ruku Mituljikića. Svega tri minuta kasnije je mogao talentovani Mituljikić da ponovo dovede srpskog šampiona do prednosti, fantastično je predriblao dvojicu fudbalera Zenita, ali su domaći u poslednjem trenutku uspeli da intervenišu.

Ipak, Zenit je do preokreta došao u 68. minutu kada se Erohin našao u petercu i matirao Vasiljevića. Ubrzo su Rusi stigli i do trećeg gola na meču kada je Mantuan pogodio u 74. minutu nakon kontre.

Zaigrala je Zvezda i u nešto drugačijoj formaciji do kraja meča, sve sa ciljem da Miloš Milojević što bolje uigra ekipu za takmičarske mečeve i izazove koje je očekuju na proleće.

image