Sport

Stevanović: Momcima svaka čast, pobedili su sami sebe

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović čestitao je igračima osvajanje zlatne medalje i rekao da su oni pobedili sami sebe, svoje strahove i slabosti
Stevanović: Momcima svaka čast, pobedili su sami sebeGetty © Clive Rose

Srbija je osvojila istorijsko, treće uzastopno zlato, u vaterpolu, pošto su "delfini" pobedili Hrvatsku u finalu.

"Rekao sam to i pre Igara, vaterpolo turnir je jedan od najtežih, kao i rukomet, jer imate osam utakmica i normalno je da ne budete na vrhuncu u svakoj od njih. Naše pravilo kao tima je da ne gubimo samopouzdanje, verovali smo da smo na pravom putu i pripremali smo se za četvrtfinale", rekao je selektor Stevanović, a prenosi sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Podvukao je da Srbija treće Olimpijske igre zaredom završava kao četvrta u grupi, a na kraju uzima zlato.

"Momcima svaka čast, izdržali su sve. Pre svega, pobedili su sami sebe – svoje slabosti, sumnje, strahove. I zbog toga su sada olimpijski šampioni."

Na reči selektora nadovezao se i Dušan Mandić.

"Mislim da smo samo nas 13 igrača koji smo bili ovde, stručni štab i naši najbliži verovali u to da možemo da dođemo do ovakvog cilja. Samo mi znamo kroz šta smo prošli – od smene generacija, preko neuspeha na takmičenjima, do toga da tri godine nismo uspeli da osvojimo medalju", rekao je Mandić.

Dodao je Mandić da je osećaj neverovatan kad se osvoji najsjajnija i najvažnija medalja.

"Verujem da, kada si iskren prema sebi i drugima, kad si potpuno predan i kad veruješ u sebe, jedino na taj način možeš da ostvariš ovakav uspeh. Presrećan sam. Nikad nisam ni sanjao da ću doći u ovu situaciju, da ću pričati o ovome i da ću se nalaziti ovde. Zaista, ovo je neverovatno iskustvo", rekao je Mandić.

Strahinja Rašović kaže da je njegov tim zasluženo osvojio zlatnu medalju.

"Mogu do sutra da pričam koliko sam srećan, mi smo šampioni, ovo je za sve nas. Srbija je ponosna zemlja, mala, ali ponosna. Mi smo poznati po sportu, srpskom inatu. Ovo je za sve nas. Ne volim nikad da se hvalimo, ali ovog puta moram da kažem da smo šampioni, pravi vitezovi... Hvala svima na podršci. Hvala i svim sportistima koji su nas podržavali, hvala Novaku Đokoviću koji je došao kod nas posle poraza od Australije, to nam je bila takva injekcija. Hvala nama međusobno koji smo bili tim, ostali smo to do kraja", naveo je Rašović.

image