Sport

Mandić: Novakov govor nam je dao dodatnu motivaciju, kada si iskren, onda ti se vrati

Srpski vaterpolista Dušan Mandić po povratku u Srbiju pričao je o uzbudljivim Olimpijskim igrama i savetu
Mandić: Novakov govor nam je dao dodatnu motivaciju, kada si iskren, onda ti se vrati© ATA Images

Srpski vaterpolista istakao je značaj govora koji je Novak Đoković održao reprezentativcima nakon poraza od Australije.

"Moram i da se zahvalim Novaku Đokoviću, koji je došao da poseti olimpijce posle našeg poraza od Australije. Svi smo bili u sobi, razmišljali, ušao je na vrata i održao je govor od srca. To je doprlo do nas, dalo nam je dodatnu motivaciju, izjavio je danas u Beogradu vaterpolista Srbije Dušan Mandić.

Vaterpolisti Srbije su danas doputovali u Beograd, pošto su juče pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Ovo je bila treća uzastopna zlatna medalja za vaterpoliste Srbije na OI, nakon Rio de Žaneira 2016. i Tokija 2021. godine.

"Bilo je uspona i padova, jako težak momenat bio je posle poraza od Australije. Nismo ličili na sebe, taj poraz nas je baš duboko dotakao. Možda i nešto isprovocirao u nama", rekao je Mandić na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

On se još jednom zahvalio Đokoviću, koji je osvojio zlatnu medalju na teniskom olimpijskom turniru u Parizu.

"Još više smo uživali kada je on došao do dugo iščekivanog cilja. Lepa priča i za njega i za nas. Ne bih ulazio u detalje, ali pričao je o njegovim pobedama i porazima, šta je sve on prolazio. Osetili smo da je to istinito i iskreno", naveo je Mandić.

Mandić je priznao da nije ni sanjao da će Srbija ponovo da osvoji zlato na Olimpijskim igrama.

"Neverovatno, nestvarno... Kada veruješ, kada si iskren prema sebi i drugima, tada se vrati. Taj put me je doveo do ovog zlata", dodao je Mandić.

Srpski vaterpolista Miloš Ćuk je podsetio da se njegov tim mučio u grupnoj fazi.

"Ne može nikad da bude lako. Naša reprezentacija se muči kroz grupu, ali smo posle krenuli da igramo kako je trebalo. Izgledali smo u finalu kako smo mi hteli, sve je planski rađeno", rekao je Ćuk.

On je rekao da je najteži meč bio u četvrtfinalu OI protiv Grčke (12:11).

"Definitivno je bila najteža utakmica u četvrtfinalu, predstavljala je barijeru, koju smo morali da prevaziđemo. Gol protiv Grka je trud svih nas, došao je kao nagrada za sve što smo prošli", naveo je Ćuk.

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović je izjavio da se nada pozivu u nacionalni tim za OI u Los Anđelesu 2028. godine.

"Što se nas tiče - mi smo tu. Sve je na selektoru, nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da nas pozove za Los Anđeles", rekao je Ranđelović.

Kapiten Srbije Nikola Jakšić je izjavio da su vaterpolisti pratili rezultate svih sportista na Igrama u Parizu.

"Nismo izlazili iz sela, ali smo jako navijali za sve preko TV-a. Ne verujem da su nas baš čuli, ali smo jako navijali i ispratili smo sve naše sportiste", rekao je Jakšić.

image