Sport

Vučić sa sportistima učesnicima Olimpijskih igara i članovima njihovih stručnih štabova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je učesnike Olimpijskih igara i članove njihovih stručnih štabova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika na Andrićevom vencu
Vučić sa sportistima učesnicima Olimpijskih igara i članovima njihovih stručnih štabova© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na prijemu su prisutni osvajači zlatne medalje, vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, zatim osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić i bronzani košarkaši.

Predsednik je primio i proslavljenog srpskog tenisera, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Novaka Đokovića, pre najavljenog dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu.

Đoković je u Predsedništvo došao u pratnji Viktora Troickog, koji mu je bio trener na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najbolji svetski teniser će se potom pridružiti dočeku olimpijaca na terasi Skupštine grada u 20 časova.

Nakon toga, Damir Mikec uručio je poklon predsedniku Republike.

Vlada Srbije donela je na sednici rešenja o dodeli novčane nagrade članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije u visini od po 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju na Ol u Parizu, a isti iznos dodeljen je i njihovom treneru.

Za sportske rezultate - osvojenu srebrnu medalju u olimpijskoj disciplini tekvondo na Igrama u Parizu sportistkinji Aleksandri Perišić i njenom treneru dodeljena je nagrada u iznosu od po 100.000 evra u dinarskoj vrednosti, dok je članovima muške košarkaške reprezentacije, prema rešenju Vlade Srbije, pripala nagrada u visini od po 60.000 evra u dinarskoj protivrednosti za osvojenu bronzanu medalju.

Isti iznos dodeljen je i treneru srpske košarkaške reprezentacije.

Vlada Srbije donela je ranije rešenje o dodeli novčane nagrade od po 200.000 evra Novaku Đokoviću i njegovom treneru zbog osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osvajačima olimpijskih medalja biće priređen svečani doček ispred Starog dvora u Beogradu u 20 časova, a građanima će se obratiti zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića.

Srpski tim je na Olimpijskim igrama brojao je 115 sportista, koji su osvojili pet medalja.

Srpski takmičari bili su prisutni i na svečanoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara sinoć u Parizu, na kojoj su zastavu nosili Arunovićeva i Mikec.

image