Sport

Novak posle dočeka pravio feštu na ulicama grada: Kod kuće je najlepše!

Najbolji srpski sportista umeo je da proslavi veliki uspeh u Parizu, a posle svečanog dočeka u Beogradu, uživao je na ulicama glavnog grada
Novak posle dočeka pravio feštu na ulicama grada: Kod kuće je najlepše!© M. M./ATAImages

Novak Đoković pojavio se na čuvenom balkonu Starog dvora zajedno sa košarkašima, vaterpolistima, Zoranom Arunović, Damirom Mikecom i Aleksandrom Perišić, gde ga je dočekalo više desetina srpskih navijača.

Posle fantastičnog dočeka, Đoković je uživao vozeći se ulicama grada i družeći se sa najmlađim fanovima.

On je objavio snimak na kojem se vidi da u rukama drži megafon kojim pozdravlja navijače koje je sreo usput.

A potom se obratio i na društvenim mrežama:

"Zlatni povratak kući! Kod kuće je najlepše!", napisao je Đoković uz spektakularan klip sa dočeka.

Novak je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio zlatnu medalju, jedini trofej koji mu je nedostajao u nestvarnoj karijeri.

On je u finalu pobedio velikog rivala Karlosa Alkaraza u dva taj-brejka i zacementirao zvanje najvećeg svih vremena.

"Dugo očekivano zlato posle bronzane medalje koju sam osvojio u Pekingu na svom prvom učešću na Olimpijskim igrama. Posle toga sam učestvovao triput, dva puta sam ispadao u polufinalima…", rekao je Đoković u izjavi za RTS.

"Imam sada 37 godina, došao sam bez trofeja, imao sam povredu… Mnogi su dovodili u pitanje kvalitet tenisa koji sam igrao poslednjih meseci."

Dodao je da ga vera nikada nije napuštala i ponovio je da mu je ovo najveći uspeh u karijeri.

"Malo ljudi me je smatralo za favorita, ali sam ja verovao jer sam znao da je ovo možda i poslednja šansa da osvojim zlato."

"Odigrao sam jedan od najboljih turnira, osećao sam podršku naroda, imao sam odgovornost da zapnem još više. Bez lažne skromnosti, ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri i sa ponosom nosim zlato koje sam osvojio za Srbiju", zaključio je Novak.

image