Sport

David protiv Golijata na fudbalski način - Real i Atalanta u borbi za prvi evropski trofej u sezoni

Fudbaleri madridskog Reala i Atalante igraće u Varšavi u meču Superkupa Evrope
David protiv Golijata na fudbalski način - Real i Atalanta u borbi za prvi evropski trofej u sezoniGetty © Giacomo Cosua/NurPhot

Fudbaleri Reala su prošle sezone osvojili Ligu šampiona, pošto su u finalu pobedili Borusiju Dortmund 2:0, dok je Atalanta trijumfovala u Ligi Evrope, pošto je u finalu ovog takmičenja bila bolja od Bajer Leverkuzena 3:0.

Fudbaleri Reala i Atalante odigrali su samo dva međusobna duela u evropskim takmičenjima i to 2021. godine u osmini finala Lige šampiona - "kraljevski" klub je tada u prvoj utakmici u gostima slavio 1:0, a u revanšu je bilo 3:1 za Madriđane.

Fudbaleri Reala su pet puta osvajali evropski Superkup i to 2002, 2014, 2016, 2017. i 2022. godine.

"Jedva čekamo da počne meč sa Atalantom. Igramo za prvi trofej u sezoni, koja je zahtevna. Želimo da jako počnemo sezonu, svesni smo izazova. Tim izgleda dobro iako nismo imali mnogo treninga, ali smo motivisani za meč", rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Fudbaleri Atalante prvi put u istoriji igraju za trofej Superkupa Evrope.

Glavni sudija meča između Reala i Atalante biće Švajcarac Sandro Šerer, njegovi pomoćnici biće Stefan de Almeida i Jonas Erni iz Švajcarske, dok je za četvrtog arbitra određen Mikola Balakin iz Ukrajine.

U VAR sobi biće Nemci Bastijan Dankert i Kristijan Dingert, kao i Fedaji San iz Švajcarske.

Utakmica će biti odigrana od 21 čas na "Nacionalnom stadionu" u Varšavi.

image