Sport

Trener upozorio Novakove rivale: "Pogodili ste mu ego, igraće još tri ili četiri godine!"

Jedan od najpoznatijih teniskih trenera upozorio je mlade asove da će još dugo morati da se bore sa najvećim svih vremena
Trener upozorio Novakove rivale: "Pogodili ste mu ego, igraće još tri ili četiri godine!"Getty © Daniel Kopatsch / Contributor

Patrik Muratoglu, vlasnik jedne od najvećih teniskih akademija i bivši trener Simone Halep, Serene Vilijams i Holgera Runea, dao je hrabru prognozu o nastavku karijere Novaka Đokovića.

Đoković je u Parizu osvojio zlatnu olimpijsku medalju i kompletirao neverovatnu karijeru, pošto je to bio jedini značajniji trofej koji mu je nedostajao.

Novak je potvrdio zvanje najvećeg tenisera u istoriji (GOAT), ali Muratoglu veruje da tu nije kraj njegovim uspesima.

"Novak može da igra još tri ili četiri godine na najvišem nivou", počeo je francuski stručnjak.

"Ali ono što je sada bitno, to je pitanje njegove motivacije. Mislim da je imao mnogo problema baš sa njom pre Olimpijskih igara. Svi su osećali da Rafa odlazi. I Novak je to osetio. Naravno, to je bio snažan udar na njegovu motivaciju. Posle toga se Rafa odlično vratio na šljaku, njegov nivo je bio dobar i to je dalo ekstra motiv Novaku."

Muratoglu veruje da su Srbina "pogurali" i mladi lavovi – Karlos Alkaraz i Janik Siner.

"Siner je počeo da igra perfektno, Alkaraz takođe. Mislim da je sve to pogodilo njegov ego, da se vratio veoma jak i najzad osvojio trofej koji je jurio tokom cele svoje karijere."

I sam Đoković je isticao da želi da nastupa na Igrama u Los Anđelesu 2028. godine, što znači da će njegovi rivali još dugo imati noćne more.

"Novak je u sjajnoj formi, igra neverovatan tenis. Spreman je za takmičenje još tri-četiri godine na najvišem nivou. Treba mu nadmetanje kao sa Rafom i Rodžerom da bude najveći. Jedine konkurente koje sada može da ima su Karlos i Janik, koji mogu da ga pobeđuju i povrede njegov ego. Zato će želeti da pokaže da je i dalje veliki šampion", zaključio je Muratoglu.

Sledeći turnir na kojem će svetski "broj 2" nastupiti jeste Ju-Es open, na kojem brani titulu osvojenu pre 12 meseci.

image