Sport

Govor o kom se priča: "Novače, bacio si pod noge gomilu kukavica, hteli su da vide tvoju sramotu"

Novak Đoković je nedavnim osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu još jednom potvrdio da je najbolji teniser svih vremena
Govor o kom se priča: "Novače, bacio si pod noge gomilu kukavica, hteli su da vide tvoju sramotu"Getty © Diego Souto / Contributor

Koliko je taj njegov uspeh, ali i svi prethodni, bio inspirativan, pokazao je govor jednog brazilskog novinara na tamošnjoj televiziji.

Giljerme Fijuza je nedavno održao govor inspirisan srpskim teniserom i pokazao kako se, između ostalog, i u toj zemlji gleda na najboljeg tenisera svih vremena.

"Novače Đokoviću, ti nisi pobednik, ti si oslobodilac, Bacio si pod noge gomilu kukavica koji su želeli da vide tvoju sramotu, ne, oni su hteli tvoj poraz, tvoju sramotu! Stavio si pod noge gomilu džeparoša koji su posvećeni etici. Džeparoši će imati noćne more od tebe", jake reči uputio je novinar, a potom nastavio da hvali Srbina.

Osvrnuo se i na dobro poznato hapšenje u Australiji tokom pandemije koronavirusa.

"Đokoviću, tvoja zlatna medalja ponižava propagatore lažne nauke, na svaki sramni talas lobista odgovarao si sjajnom igrom. Učio si na snazi dostojanstva gomilu koja nikada neće razumeti šta je to. Uhapšen si u Australiji, a oslobodili su one koji su se poklonili sramoti. Nekoliko njih se razbolelo, a ti si ostao da prodaješ zdravlje. Pokazao si da čarobni napitak ne postoji, a još manje za masovne ucene. I pored toga nakon hapšenja proteran si iz zemlje", rekao je Fijuza i nastavio u istom tonu.

"Hteli su moralno da te unište, hteli su da prekinu tvoju trku, hteli su da nestaneš sa mape. Zauvek si na mapi, ne samo kao najveći u istoriji, zauvek si na mapi kao vođa vrste. U vreme pokornosti tvojih bližnjih ko se usudi da digne glavu videće te Novače Đokoviću. Neki to neće izdržati i radije će se ponovo suočiti sa zemljom skupljajući zlatne mrvice politički korektnih lobista. Ali oni koji se usude da se drže uspravno naći će nadu u tebi, Đokoviću. Jednoga dana velika sramota čovečanstva biće na pravi način razotkrivena i tog dana nećeš biti na vrhu postolja. Bićeš u galeriji večnosti, sa nedvosmislenim priznanjem ko si. Novače Đokoviću, ti si heroj", poručio je brazilski novinar.

image