Sport

Henman: Sada bi sve moglo da ode u drugom smeru – da Novaku bude lakše protiv Sinera i Alkaraza

Nekada najveći britanski igrač ima zanimljivu prognozu za nastavak karijere Novaka Đokovića
Henman: Sada bi sve moglo da ode u drugom smeru – da Novaku bude lakše protiv Sinera i AlkarazaGetty © RT Balkan (edit)

Tim Henman veruje da će srpski as posle osvajanja zlatne olimpijske medalje igrati još slobodnije i biti opasniji rival mladim generacijama, nego što je to slučaj bio do sada.

Novak Đoković u Parizu je kompletirao tenis, došao do jedinog trofeja koji mu je do sada nedostajao i postao prvi igrač koji je osvojio sve što postoji u "belom sportu".

Zbog  toga, mnogi misle da će ostati bez motivacije i da će njegova karijera krenuti silaznom putanjom, iako je on više puta najavio da želi da se takmiči na Igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Jedan od onih koji ne misli tako je Henman – Britanac veruje da tek sada sledi ono najbolje od Novaka.

"Ne mislim da će Đoković, sada kada je osvojio zlatnu medalju početi da razmišlja u fazonu to je to", rekao je Henman novinarima u Londonu.

"Ima neverovatnu strast za ovu igru. Voli to što radi i zato mi se čini da bi priča mogla da ode u potpuno drugom smeru nego što mnogi misle."

A taj smer je veoma pozitivan za novog olimpijskog šampiona.

"Osvajanje zlata bi moglo potpuno da ga oslobodi, sada bi mogao da razmišlja da je overio sve najveće turnire i da od sada igra iz ljubavi, za svoju dušu. Mogao bi da igra potpuno rasterećeno na Ju-Es openu gde će sigurno gledati da osvoji novu grend slem titulu."

Čovek po kojem je jedan deo kompleksa Ol Ingland kluba dobio ime smatra da će njegovi najveći rivali, pre svih Janik Siner i Karlos Alkaraz, tek sada imati težak posao.

"Sve to bi moglo da bude mnogo teže za njegove konkurente jer će igrati slobodnije i dok je zdrav i spreman, siguran sam da može da osvoji još najvećih trofeja. Bez pritiska, sada kada ima osvojeno zlato, mogao bi da bude još opasniji i lakše da izlazi na megdane Sineru ili Alkarazu."

Nekada četvrti igrač sveta impresioniran je Đokovićem.

"Videti to što je uradio u Parizu, bilo je zaista neverovatno. To je bio jedan od njegovih najboljih mečeva u celoj karijeri. Pobediti Alkaraza koji je malo pre toga osvojio Rolan Garos i Vimbldon bilo je apsolutno fenomenalno. Novaku nije smetalo ni što je bio pod velikim opterećenjem jer nije krio koliko bi mu značilo da konačno osvoji zlatnu medalju jer je bilo realno da mu je sa 37 godina to bila poslednja šansa", zaključio je Henman.

Prvu priliku da pokaže da je Tim u pravu, Đoković će imati od 26. avgusta, kada počinje Ju-Es open na kojem brani titulu.

image