Sport

"Otkazao sam sastanak, šta da ja pričam posle Đokovića?" Selektor vaterpolista otkrio sve detalje

Selektor vaterpolista Srbije Uroš Stevanović otkrio je šta se dešavalo iza kulisa u Parizu, kada je Novak Đoković održao govor vaterpolistima u najtežim trenucima tokom Olimpijskih igara
"Otkazao sam sastanak, šta da ja pričam posle Đokovića?" Selektor vaterpolista otkrio sve detaljeGetty © Mondadori Portfolio / Jean Catuffe / Contributor

Đoković je osvojio zlatnu medalju u Parizu, isto kao i vaterpolisti sedam dana kasnije, a njih vezuje i sastanak koji su iznenada imali tokom samog takmičenja.

U trenucima kada su "delfini" bili u krizi i mučili se u grupnoj fazi - u kojoj su doživeli tri poraza u pet utakmica - Novak je odlučio da poseti vaterpoliste i podigne im moral u ključnim trenucima.

Detalje vezane za taj razgovor otkrio je upravo selektor Uroš Stevanović, koji je zbog svega morao da otkaže i svoj sastanak sa ekipom.

"Novak uđe u sobu našeg stručnog štaba, zovem Andriju Gerića da dođe kod nas, ja mu u minuti kažem šta i kakva je situacija, da ne gubimo njegovo zlatno vreme. Pravi čovek, mentalno najjači na svetu, individualni sport, šta je on čovek prošao, to mi nismo svesni. Stvarno nismo svesni. Tada i kada je otišao od njih i vratio se kod nas shvatio sam šta je Novak. Majke mi, neverovatno. Ne sportista, kakav čovek", počeo je Stevanović razgovor u podkastu "Pod kapicom".

Nastavio je da hvali najboljeg tenisera svih vremena.

"Nema jednu pogrešnu reč. Ne da kaže nešto pogrešno, nego tonalitet, način obraćanja, kako i šta priča. U rangu Majkla Džordana, Muhameda Alija, bukvalno je tako. Daleko, daleko ispred nas i svega. Tek malo kada razmisliš... Kada je on to sam prošao, nije sam, imao je podršku porodice i stručni štab, nego ta aura, pojava kada je došao."

Stevanović je otkrio i kakvu reakciju je Novakov razgovor izazvao.

"Otišao je tamo, proveo 15 minuta, ovi iz Olimpijskog komiteta hteli su da ga izvuku, rekao sam im 'pustite ga bre'. Otišli su po njega posle 10-15 minuta, vraćaju se. Oni izlaze. Trebalo je da idemo na zajednički sastanak, gde bih ja morao da pričam o tim nekim stvarima i ostalo. Odustao sam, nije bilo sastanka. Nema šta ti da pričaš posle Novaka. Stvarno nema šta, sve je smešno, sve je glupo. Igrači onda izlaze iz soba, svima glava gore i osmeh, još su jači bili", zaključio je Stevanović.

image