Sport

Gvardiola hvalio srpske sportiste: Voleo bih da naučim taj mentalitet, tu želju i ponos

Španac je sa mnogo poštovanja pričao o srpskim sportistima na Olimpijskim igrama, koji su ga oduševili i pokazali od čega su satkani
Gvardiola hvalio srpske sportiste: Voleo bih da naučim taj mentalitet, tu želju i ponosGetty © Chris Brunskill/Fantasista

Uživao je Pep Gvardiola u nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.

Jedan od najboljih fudbalskih trenera u istoriji ovog sporta, pohvalno je pričao o srpskim sportistima, njihovom mentalitetu i želji za pobedom.

"Mora da ste posebno ponosni u Srbiji na sportiste. Da ne pominjem uopšte Đokovića. Neverovatno je šta su Nadal, Federer i on uradili u tenisu, a on još uvek to radi, još uvek je na vrhuncu. Njegov mentalitet kada je igrao u finalu protiv Alkaraza je bio neverovatan", rekao je Gvardiola u intervjuu za "Arenu sport".

Španski stručnjak pričao je o lepoti sporta i upoznavanja novih kultura širom sveta.

Gvardiola je istakao mentalitet srpskih vaterpolista i košarkaša, koji su uspeli da se domognu medalja u Parizu.

"Zbog toga su Olimpijske igre veličanstvene. Pogledajte vaterpolo, Srbija je loše počela turnir, a vidite šta se desilo na kraju. Jedan gol u produžecima i onda se došlo do pobede nad Hrvatskom u finalu. Potom pogledajte košarkaše Srbije na čelu sa Jokićem, koliko su blizu bili da pobede onakav tim SAD, to je neverovatno."

"Mentalitet u Srbiji, ali i čitavom prostoru bivše Jugoslavije, zaista je neverovatan za ostatak Evrope. Voleo bih da naučim taj mentalitet. Radoznao sam da saznam odakle je on i šta je razlog tome. Kako mogu da se svađaju na treninzima, da se deru jedni na druge, ali kad izađu na teren, u bazen ili na parket, u tom trenutku su braća koja se bore za sve", rekao je trener Mančester sitija.

Gvardiola je izjavio da se Srbi moraju ponositi svojim mentalitetom i sportistima.

"Mislim da Srbija mora biti ponosna na zaostavštinu koju su ostavili Evropi, na taj mentalitet kombinovan sa talentom i veštinom koju poseduju i to u svim sportovima, neverovatni su", zaključio je Gvardiola.

image