Sport

Đoković se oglasio o krađi kakvu tenis nije video: Sramotno je, živimo u 21. veku...

Situacija koja je potresla svet tenisa i dalje je glavna tema u "belom sportu", a sada je svoj sud dao i najveći svih vremena
Đoković se oglasio o krađi kakvu tenis nije video: Sramotno je, živimo u 21. veku...Getty © Matthew Stockman

Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama povodom situacije na meč lopti u duelu Džeka Drejpera i Feliksa Ože-Alijasima u Sinsinatiju.

Drejper je posle velike borbe u tri seta napravio iznenađenje i eliminisao Kanađanina koji je bio u naletu, ali će se taj trijumf dugo pamtiti zbog načina na koji je završen.

Naime, Britanac je servirao na drugu meč loptu, loptica je posle kontakta sa njegovim reketom prvo udarila u podlogu, a onda prešla preko mreže.

Ali, sudija Greg Alensvort to nije video, dodelio mu je poen, samim tim i pobedu u meču.

Mladi Kanađanin ostao je u neverici. Čak je tražio da supervizor siđe na teren, ali odluka je ostala nepromenjena.

Iako je usporeni snimak jasno pokazao ko je u pravu, niti sudija niti supervizor nisu dozvolili pregledavanje, koji bi dovelo do ispravne odluke.

Momentalno su ljudi koji prate tenis, bivši i sadašnji igrači komentarisali ovu situaciju, najglasniji su bili Nik Kirjos, Denis Šapovalov i Stefanos Cicipas, čiju je objavu Đoković "ripostovao".

"Sramotno je da nemamo video-snimak ovakvih situacija na terenu", napisao je Novak na društvenoj mreži "Iks".

"Ono što je još smešnije jeste da nemamo pravilo koje bi dozvolilo sudijama da promene inicijalnu odluku na osnovu pogledanog snimka."

On je dodao da bi tehnologiju trebalo uvesti u tenis kao u ostalim sportovima.

"Svi koji gledaju TV vide šta se dogodilo, a igrači se drže u neznanju šta je ishod. Imamo uživo tehnologiju za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. veku! Molim oba Tura da se ovakva glupost nikad više ne dogodi!"

Drejper se ipak plasirao u narednu rundu, ali je u njoj završio učešće u Sinsinatiju, pošto ga je u četvrtfinalu u dva seta eliminisao Holger Rune.

image