Sport

Batistuta čestitao Mesiju: Leo, obori naš rekord protiv Hrvatske

Slavni Gabrijel Batistuta od petka deli rekord sa Lionelom Mesijem po broju golova za Argentinu na svetskim prvenstvima
Batistuta čestitao Mesiju: Leo, obori naš rekord protiv Hrvatske© FIFA

Argentina je prošla u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u petak uveče eliminisala Holandiju nakon boljeg izvođenja penala.

Naravno, i ovog puta je najveći deo posla odradio Lionel Mesi, koji je postigao svoj 10. gol na svetskim prvenstvima, čime se izjednačio sa legendarnim Gabrijelom Batistutom na prvom mestu večne liste strelaca Argentine na Mundijalima.

Mesi je bio asistent za prvi gol "albiselestea", da bi potom bio strelac drugog pogotka. To je bio njegov četvrti gol na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali ukupno deseti na Mundijalima. Sustizanje Batistute navelo je i slavnog "Batigola" da se oglasi.

"Dragi Leo, čestitam ti. Držao sam ovaj rekord 20 godina i ponosan sam na njega. Sada je velika čast i zadovoljstvo deliti ga sa tobom. Svim srcem se nadam da ćeš ga oboriti već u narednoj utakmici", napisao je Batistuta na svom Instagram profilu.

Batistuta je svojevremeno postigao 10 golova na 12 utakmica koje je odigrao na Mundijalima od 1994. do 2002. godine. Inače, Mesijev pogodak protiv Holandije bio je njegov ukupno 95. u dresu Argentine na 170 utakmica.

image