Sport

Gundogan se oprostio od Nemačke, a odlazi i iz Barse - Gvardiola bi da ga vrati u Siti

Velike promene ovog leta za Ilkaja Gundogana. Kako javlja italijanski novinar Fabricio Romano, iskusni vezista se oprostio od reprezentacije Nemačke, ali je odlučio i da napusti Barselonu ovog meseca
Gundogan se oprostio od Nemačke, a odlazi i iz Barse - Gvardiola bi da ga vrati u SitiGetty © Alex Caparros / Contributor

Gundogan je na društvenim mrežama objavio potvrdu svog napuštanja nacionalnog tima i odluke da više ne nastupa u dresu sa državnim grbom.

Time se pridružio Toniju Krosu, koji je proteklog leta ne samo napustio Nemačku, već i čitav fudbal. Ipak, posebno zanimljivo je pitanje Gundoganove budućnosti u klupskom fudbalu.

Kako kaže Romano, Gundogan će do kraja meseca napustiti Barselonu, pošto novi trener Katalonaca Hansi Flik ne vidi njega kao jednog od ključnih igrača u timu. Uz to, navodi se da je Mančester siti već ostvario kontakt sa vezistom o njegovom povratku na "Etihad".

Kako piše "Marka", Barselona je posle samo godinu spremna da pusti Gundogana da ode bez obeštećenja iako ima ugovor s klubom do leta 2025. godine. Razlozi za to su što ga je Barselona i dovela kao slobodnog igrača prošlog leta, kao i činjenica da im je potrebno da se reše njegove plate.

Gundogan zarađuje u Barseloni 15.000.000 evra godišnje i njegovim odlaskom, oslobodilo bi se mesto za registrovanje novog pojačanja Danija Olma, koga Flik i vidi kao novu zvezdu tima i nekoga ko bi igrao daleko češće nego Gundogan.

U sve se sada umešao i Mančester siti Pepa Gvardiole, jedan od retkih klubova koji bi finansijski mogli da "isprate" zahteve Nemca.

image