Sport

Nova era u Juventusu počela trijumfalno, Vlahović nije bio miljenik sreće

Fudbaleri Juventusa zabeležili su ubedljiv trijumf protiv Koma 3:0, u prvom kolu nove sezone Serije A

Neki novi Juventus započeo je sezonu u Seriji A pobedom, a navijači torinske "Stare dame" mogu biti zadovoljni kako njihovi miljenici izgledaju pod komandnom palicom Tijaga Mote.

Veliki broj promena u timu izvršio je nekadašnji strateg Bolonje, ali ono što je najvažnije - crno-beli na terenu deluju značajno razigranije nego prošle sezone pod Maksom Alegrijem.

Iako je Mota osvežio ekipu, čini se da će Dušan Vlahović imati veliku ulogu u novoj sezoni, a samo zahvaljujući lošoj sreći srpski napadač nije uspeo da se upiše u listu strelaca protiv Koma.

Vlahović je dva puta pogađao stative, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu, dok mu je jedan pogodak opravdano poništio VAR.

I pored toga, Juve je bio siguran protiv povratnika u Seriju A i ostvario trijumf golovima Mbangule, Vee i Kambijasa i od starta sezone stavio do znanja rivalima da će se "Stara dama" ponovo boriti za sam vrh italijanksog fudbala.

U drugoj utakmici odigranoj u ponedeljak uveče, Atalanta je kao gost bila bolja od Lečea 4:0, čime su izabranici Đan Pjera Gasperinija zaboravili poraz od Reala u Superkupu Evrope i zaseli na čelo tabele Serije A.

image