Sport

Albanski novinar u majici Srbije uživo: "Izvini, je l' ovo neka provokacija?"

Ervin Baku je zbog svog poteza bio na udaru albanske javnosti, na društvenim mrežama su ga mnogi kritikovali, a on je objasnio zbog čega je u programu nosio majicu sa obeležjima Srbije
Albanski novinar u majici Srbije uživo: "Izvini, je l' ovo neka provokacija?"© Euronews Albania / screenshot

Nesvakidašnja scena u Albaniji. Sportski novinar Radio televizije Albanije, Ervin Baku izazvao je brojne reakcije kada se u javljanju u program uživo pojavio noseći majicu sa zastavom Srbije.

Baku se uključio u program "Juronjuz Albanije" i odmah potom usledilo je pitanje voditelja programa da li se radi o provokaciji, ali je on odmah to demantovao.

"Baku", da li je majica koju nosiš provokacija ili ne?", glasilo je pitanje, na koje je sportski novinar dobro znao kako da odgovori.

"Ne, ne, ja sam osoba koja voli sport i koja se bavila fudbalom do 18. godine. Danas igram stoni tenis i šah i volim sportove iz svih zemalja. Svako jutro uzmem majicu i to nije provokacija", počeo je Ervin.

"Volim jugoslovenski i srpski sport, i nemojmo da zaboravimo da će Albanija uskoro organizovati Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine zajedno sa Srbijom. Ja sam osoba koja pokušava da gradi mostove, a ne da ih uništava, naročito mostove koji su spremni da budu otvoreni", rekao je Baku, mada zvanične potvrde o zajedničkoj organizaciji U-21 Eura Srbije i Albanije još uvek nema.

Naravno, njegovo pojavljivanje u srpskoj majici izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, gde ga je albanska javnost žestoko kritikovala.

image