Sport

Ovo bi bio istorijski turnir - Srbija i Albanija zajednički organizuju EP za mlade

Albanija i Srbija žele zajednički da organizuju Evropsko prvenstvo za mlade 2027. godine
Ovo bi bio istorijski turnir - Srbija i Albanija zajednički organizuju EP za mlade

Vest da Srbija i Albanija žele da zajednički organizuju turnir 2027. godine, prvo je potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Albanije (AFS) - Armand Duka, prenosi "Koha", a potom i čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

"Fudbalski savez Srbije je zajedno sa Fudbalskim savezom Albanije aplicirao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade (U21) koje se održava 2027. godine. Srbija poseduje kapacitete u pogledu stadiona, trening centara i hotela, za organizaciju jednog takvog takmičenja. Ideja je da se finale Evropskog prvenstva održi u Beogradu. Detalji će biti dogovoreni prilikom čitavog ciklusa pregovora i odlučivanja. U ovom momentu imamo dva takmaca – to su Turska i Belgija”, rekao  je potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović za "Meridijan sport".

Duka je rekao da Albanija samostalno ne ispunjava uslove, pošto je potrebno najmanje osam stadiona.

Prvi čovek albanskog fudbala je istakao da je ovo "dobra vest za albanski i srpski narod", ali i dodao da je neophodna i velika posvećenost vlada dveju zemalja.

Fudbalski savez Albanije je izdao saopštenje, ali je i blokirao komentare na društvenim mrežama.

"Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva za U21 reprezentacije 2027. godine. AFS je uputio zahtev UEFA, da Albanija bude jedna od zemalja domaćina finala ovog takmičenja. Budući da nisu ispunjeni uslovi u pogledu broja stadiona, AFS će sarađivati sa Fudbalskim savezom Srbije na zajedničkom domaćinstvu", navodi se u saopštenju i dodaje se da bi ovaj projekat "Albaniju stavio u centar fudbalske pažnje celog kontinenta".

image