Sport

Srpska i ruska braća ponovo u humanitarnoj misiji – ovoga puta za Sergeja iz Banjaluke

Srpska i ruska omladina ponovo se okupila u humanitarnoj misiji i održala turnir za pomoć Sergeju Stuparu iz Banjaluke
Srpska i ruska braća ponovo u humanitarnoj misiji – ovoga puta za Sergeja iz Banjaluke© RT Balkan

Još jedan humanitarni fudbal srpske i ruske braće održan je u Rusiji, tačnije u gradu Konakovo, koji se nalazi na severozapadu zemlje.

Turnir je održan na stadionu "Kolizej", a sav prikupljeni novac otišao je za lečenje Sergeja Stupara, dečka iz Banjaluke koji se nalazi na tretmanima u Moskvi.

Takmičilo se osam timova i, sada već tradicionalno, učešće su uzeli rusko-srpska ekipa "Iz Principa", tim koji se sastoji od Srba, kao i timovi iz Moskve, Tvera, Konakova...

"Održavanjem turnira u različitim gradovima Rusije okupljamo sve koji su bili i vole Srbiju. Ljubav može biti različita, i kao turističko mesto i kao pravoslavna svetinja i kao stvar koja te povezuje kroz sport", rekao je Andrej Leonov, jedan od organizatora i član udruženja "Serbian Tifo".

"Prvi put sam kao navijač Spartaka došao u Srbiju na 'Marakanu' i uživao u utakmici Crvene zvezde, dalje na gostujućim utakmicama počeo sam da proučavam i vidim lepotu Srbije čime sam se konačno zaljubio u ovu zemlju. Srbija je u ovom trenutku kao zemlja jedna od retkih koja ne uvodi sankcije protiv Rusije, a srpski narod nas podržava kako može. Onim što sakupljamo i radimo, zahvaljujemo Srbiji i bratskom narodu za Rusiju."

image