Sport

U Parizu otvorena Srpska kuća, dom paraolimpijaca tokom Igara

U Parizu je u subotu svečano otvorena Srpska kuća, koja će tokom Paraolimpijskih igara 2024. godine simbolično predstavljati centar okupljanja svih sportista i članova srpske delegacije, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije
U Parizu otvorena Srpska kuća, dom paraolimpijaca tokom Igara© Paraolimpijski komitet Srbije

U saopštenju se navodi da ova značajna inicijativa omogućava srpskim sportistima i članovima delegacije da se okupe u prijateljskom okruženju, razmene iskustva i pruže podršku jedni drugima tokom takmičenja.

"Otvaranju Srpske kuće prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta Srbije", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Srbije.

"Ispred Vlade Republike Srbije, prisutna je bila Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je ispred Paraolimpijskog komiteta Srbije prisustvovao šef Misije, Zvonko Rot. Među prisutnima su bili i naš paraatletičar Aleksandar Radišić, njegov trener Ivana Zuber, kao i drugi članovi srpske delegacije."

Srpska kuća će biti otvorena tokom Paraolimpijskih igara, koje su na programu od 28. avgusta do 8. septembra.

"U isto vreme, u Srpskom kulturnom centru otvorena je i izložba pod nazivom 'Umetnost i sport'. Ova multimedijalna izložba posebno je pripremljena povodom predstojećih Paraolimpijskih igara. Cilj izložbe je da predstavi kreativni potencijal osoba sa invaliditetom kroz umetničke radove, slike, fotografije, kao i medijske sadržaje i performanse", zaključuje se u saopštenju.

image